Šport > Olimpijske igre
1552 ogledov

"Imam 22 let, imam še veliko časa"

Kristjan Čeh Anže Malovrh/STA
Čeh: Nisem razočaran, peto mesto je lep dosežek.

Slovenska športna javnost je danes veliko pričakovala od metalca diska Kristjana Čeha. Štajerec je zasedel zelo dobro peto mesto, a razočaral mnoge, ki so pričakovali, da bo že na svojih prvih olimpijskih igrah osvojil kolajno.

Slovenski rekorder tekmovanja ni najbolje začel. Neizkušenost in živčnost sta poskrbeli, da je imel težave v prvih treh metih in se komaj uvrstil med najboljših osem, ki so dobili priložnost še za tri mete.

Kristjan Čeh Tokio Šport Čehu se ni izšlo za medaljo

"Visel sem. Bil sem nervozen, ne bi bilo nemogoče, če bi me kdo izrinil iz prve osmerice. A ko sem prišel še do treh metov, sem se sprostil, nato nekaj časa upal, da bom obdržal tretje mesto, toda vedel sem, da me lahko še kdo prehiti, kar se je dejansko tudi zgodilo," je po tekmi dejal Čeh, ki pa se zaradi tega ni preveč obremenjeval.

Kristjan Čeh | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

"Nisem razočaran. Peto mesto je zelo dober rezultat za moj prvi olimpijski nastop. Tudi rezultat je dober, v rangu metov, ki sem jih kazal zadnje čase. Imam šele 22 let, imam veliko časa. Že oktobra začnem projekt Pariz. Tu pa kolajne nisem napovedoval. Vedel sem, da sem v krogu tekmovalcev, ki jih lahko osvojijo, da sem dobro pripravljen, a vedel sem tudi, da so se vsi konkurenti pripravljali za Tokio. In videti je, da so se dobro pripravili, saj so rezultati res dobri," meni Čeh.

Kristjan Čeh Najuspešnejši atlet: Šport "Pričakujem odličje, Čeh lahko dominira še 15 let, a treba bo ukrepati"

Rezultati na vrhu ga niso presenetili. "Šveda sta zasluženo osvojila kolajni, Avstrijec je do nje prišel po zaslugi izkušenj," je prepričan evropski prvak do 23 let, ki si bo zdaj vzel nekaj odmora, nato pa nadaljeval treninge, saj ga čakajo še nastopi v diamantni ligi.

Komentarjev 6
  • radovednica 10:46 02.avgust 2021.

    Žal po videnem tudi čez deset let ne bo nič bolje. Antitalent, neeksploziven, neodločen, netekmovalen. Predvsem pa s "presranim" nastopom in brez tistega "hoteti", nikoli ne bo nič. Vsi hvalospevi in takojšnje tradicionalno kovanje v zvezde, so povsem zbledeli. Ne ...prikaži več vem, zakaj ne bi kdaj tudi kakšen vnaprej opevan slovenski zvezdnik, ki pa to ni, presenetil? Gletje druge, kako to počnejo.

  • munja 16:37 01.avgust 2021.

    Bravo Kristjan, 5. mesto je več kot odlično - čestitke. Samo pogumno naprej, zaupaj vase, treniraj in dobri rezultati ne morejo izostati.

  • martin72 09:02 01.avgust 2021.

    Bravo Kristjan,čestitke za 5.mesto,za prvič biti na OI je več kot odlicno,mlad si se, zaupaj vase delaj za za sebe,vse je še pred tabo,prišli bodo še dobri rezultati in takrat se bomo spet veselili,tako kot se veselimo zdaj,le pogumno hrabro ...prikaži več tako naprej Kristjan.