Šport > Olimpijske igre
3305 ogledov

Razkrito, kdo bo nosil slovensko zastavo ob zaprtju iger

Olimpijske igre Tokio, Slovenija Xinhua/STA
Čast zastavonoše bo pripadla olimpijski prvakinji Janji Garnbret.

Olimpijska prvakinja Janja Garnbret bo nosilka slovenske zastave na nedeljskem zaprtju olimpijskih iger Tokio 2020, so danes sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije. Sklepna slovesnost iger, na katerih so slovenski športniki doslej osvojili tri zlate ter po eno srebrno in bronasto medaljo, se bo začela ob 13. uri po srednjeevropskem času.

Olimpijske igre na Japonskem, na katerih je med približno 11.000 športniki nastopalo tudi 54 Slovencev, so se v Tokiu začele 23. julija. Slovensko zastavo sta takrat nosila kajakašica Eva Terčelj in namiznoteniški igralec Bojan Tokić.

Dvaindvajsetletna Garnbretova je v petek osvojila zlato medaljo v športnem plezanju. Odločitev, da na zaprtju nosi zastavo, je pričakovana, saj je trenutno edina med slovenskimi nosilci odličij, ki je še v Tokiu.

Preostali junaki slovenske odprave - zlata kolesar Primož Roglič in kanuist Benjamin Savšek, srebrna judoistka Tina Trstenjak in bronasti kolesar Tadej Pogačar - so se v Slovenijo vrnili že prejšnji teden.

Danes se nosilcem olimpijske medalje lahko pridružijo še košarkarji, ki se bodo ob 13. uri v boju za tretje mesto pomerili z Avstralci.

Olimpijske medalje | Avtor: Profimedia Profimedia

 
Komentarjev 1
  • Donald_Williams 09:55 07.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦