Šport > Olimpijske igre
211 ogledov

Mehičani v bitki za bron užalostili gostitelje

Mehika Japonska nogomet Tokio 2020 Epa
Na moškem nogometnem turnirju je bil podeljen prvi komplet medalj.

Nogometna reprezentanca Mehike je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila bron, potem ko je v malem finalu moškega turnirja premagala Japonsko (3:1).

Tokrat sta se za bron merili ekipi, ki sta svoja največja olimpijska uspeha dosegli leta 2012 v Londonu. Mehičani so bili takrat prvaki, Japonci pa so bili četrti.

Kljub višjim ciljem so Japonci spet končali brez odličja, Mehičani so se izkazali za premočnega, predvsem pa natančnejšega tekmeca. Obe ekipi sta imeli približno enako posest žoge, tudi število strelov je bilo podobno, toda Mehičani so že v prvem polčasu zadeli dvakrat.

Sebastián Córdova je v 13. minuti najprej unovčil enajstmetrovko, isti igralec pa je v 22. minuti še podal s prostega strela do Johana Vázqueza, ki je z glavo zadel za 2:0.

Cordova je bil podajalec tudi pri tretjem mehiškem zadetku, takrat je iz kota podal Alexisu Vegi, ki je prav tako z glavo povišal prednost v 58. minuti. Dvajset minut pozneje so se zadetka veselili tudi Japonci, med strelce se je za končni izid vpisal Kaoru Mitoma.

Veliki finale med branilko naslova Brazilijo in Španijo bo v soboto ob 13.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice