Šport
63 ogledov

Olimpijski prvak bo še vedno natakar

Cernogoraz oi 2012 Reuters
V Kopru rojeni Giovanni Cernogoraz, hrvaški zlati olimpijec v streljanju glinastih golobov, je pred leti razmišljal o nastopu za Slovenijo.

Giovanni Cernogoraz, hrvaški zlati olimpijski junak v streljanju glinastih golobov, je prispel domov, kjer ga je pričakalo okrog 200 navijačev, družinskih članov, prijateljev, tamburašev … Ko je objel ženo, ni mogel skriti solza. "Zlato je dokaz, da se je izplačal ves trud in odrekanje. Prvi nastop na OI in takoj zlata kolajna. Verjamem, da ne bo zadnja," je dejal 30-letnik, fant italijanskega rodu, rojen v Kopru in živeč v Novigradu, ki je pred leti ob sporih v hrvaškem strelstvu razmišljal o nastopanju za Slovenijo.

Olimpijski slavi navkljub se Giovannijev vsakdanjik ne bo spremenil – kmalu se bo vrnil k delu natakarja v družinski ribji restavraciji. "Upam, da mama in oče ne bosta hotela, da takoj začnem (smeh). Zaslužil sem si nekdaj dni odmora, nato pa na delo kot doslej," je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.