Šport
34 ogledov

Maček po prvem dnevu 16.

Boštjan Maček olimipjske igre Slovenija London STA
Slovenski strelec v trapu Boštjan Maček je prvi dan kvalifikacij na olimpijskih igrah v Londonu streljal dobro in pred ponedeljkovim nadaljevanjem zaseda 16. mesto.

Po uvodnem dnevu kvalifikacij, kjer so strelci s puško šibrenico opravili s tremi serijami po 25 glinastih golobov, je z brezhibnim izkupičkom, 75 zadetimi golobi in 100-odstotnim streljanjem v vodstvu Avstralec Michael Diamond, Maček je na 16. mestu s 96 odstotki.

Maček je dobro odprl premierni nastop na igrah. V prvi seriji je bil nenatančen zgolj enkrat, v drugi pa mu je ponagajalo vreme. Nad London so se zgrnili temni oblaki, pričelo je tudi deževati, prav tako pa je pihal veter. Omenjene razmere mu niso ustrezale, zato je zgrešil dvakrat. V tretji seriji je znova posijalo sonce in slovenski strelec je opravil brezhibno.

V kvalifikacijah imajo strelci za vsakega glinastega goloba na voljo dva strela, v finalu bodo vsakega skušali sklatiti z zgolj enim nabojem. A pred finalom bo potrebno v ponedeljek še dvakrat brezhibno streljati v dveh serijah, za vstop v najboljšo šesterico bi naj jutri zadostovalo približno 121 zadetih golobov. Glede na to, da je Maček doslej že trikrat zgrešil, si lahko jutri načeloma privošči zgolj še en spodrsljaj. Prva serija bo jutri na sporedu ob 10. uri po slovenskem času, druga pa ob 12. uri, finale sledi ob 17. uri.

Po drugi seriji sem bil razočaran, saj nisem imel sreče z vremenom. Zadnjih deset golobov je bilo precej temno, začele so padati prve kapljice, s tem pa mi je padla tudi koncentracija. Za zadnjo serijo sem se dobro pripravil, moram biti zadovoljen, saj so to moje prve olimpijske igre. Na začetku pa mi je bilo težko, zdelo se mi je, da ima puška deset kilogramov. Upam, da bomo jutri imeli vsi enake pogoje,” je po današnjem nastopu dejal Maček.

Največ težav je imel v drugi seriji, ki jo je skazilo vreme. “V drugi nisem nič kaj slabše začel, a se je potem pooblačilo in sledilo je pomanjkanje koncentracije. V zadnji seriji sem se zbral in sem zadovoljen, saj sem zadel vse. Nekaj pozitivne treme sem čutil pred samim tekmovanjem, ta mora biti. To so moje prve OI, nobena tekma doma in v tujini se ne more primerjati s tem nastopom. O uvrstitvi za zdaj ne razmišljam, vem, da sem dobro treniral, konstantno in brez nihanja, to se je danes pokazalo, uvrstitev pa bomo videli na koncu, ko bodo sešteli rezultate,” je še dejal Prekmurec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.