Šport
44 ogledov

Slovenci ostali brez napredovanja

boštjam maček london 2012 glineni golobi Stanko Gruden/STA
Slovenski šport je imel danes v ognju le štiri železa. Po nedelji, ko smo proslavili Kozmusov uspeh in pozdravili bronasti dvojec in zlato Žolnirjevo v domovini, je bil ponedeljek manj uspešen, nihče od naših se ni prebil v nadaljevanje tekmovanja.

Dopoldne sta nastope začela (in tudi končala) oba strelca, Rajmond Debevec in Boštjan Maček. Debevec je v kvalifikacijah z malokalibrsko puško v trojnem položaju s 1161 krogi zasedel končno 27. mesto. Nosilec londonskega bronastega odličja je v ležečem položaju zadel 395 krogov, stoje 378, kleče pa 388 krogov. V finalu je slavil Italijan Niccolo Campriani, srebro si je pristreljal Jonghyun Kim iz Južne Koreje, bron pa Matthew Emmons iz Združenih držav Amerike.

Slovenski strelec v disciplini trap Boštjan Maček je olimpijske igre končal na sedmem mestu, kar je poleg naslova sredozemskega prvaka iz leta 2009 v Pescari ter tretjega mesta z lanskega evropskega prvenstva v Beogradu njegov največji uspeh. Za finale mu je zmanjkal le en zadeti golob, zadel jih 121 (maksimum je 125).

marina tomić olimpijske igre | Avtor: Reuters Reuters

Obe atletinji končali po prvem nastopu

Atletinja Marina Tomić je imela s časom 13,10 v teku na 100 m z ovirami 21. izid kvalifikacij na olimpijskih igrah v Londonu. Čeprav je tekla svoj drugi izid sezone, se ni uvrstila med najboljšo trojico v svoji skupini, med tekmovalkami, ki so napredovale po času, pa si je delila 6. mesto, a nato po fotofinišu ostala brez nastopa v polfinalu. "Tudi tale poln stadion je kar zalogaj za vsrkati in nato ostati miren. Ampak končno mi je uspelo tudi na veliki tekmi in res sem ponosna na ta rezultat," ni bila pretirano nezadovoljna Tomićeva.

Manj veselja nad svojo predstavo bo bržkone občutila tekačica Sonja Roman. V predtekmovanju teka na 1500 metrov v sklepnem krogu ni našla moči, da bi sledila tekmicam. Z dosežkom 4:19,17 je bila v svoji skupini 11., skupno pa je tekmovanje končala na 40. mestu in bila brez možnosti za napredovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.