Šport
26 ogledov

"Ameriški" debitant zadovoljen z nastopom

Brent LaRue London olimpijske igre 2012 Stanko Gruden/STA
Slovenci v soboto nismo imeli veliko želez v ognju. Ameriški Slovenec Brent LaRue je na 400 m z ovirami prve igre sklenil na 13. mestu. Strelki Živi Dvoršak se ni uspelo uvrstiti v finale, Mateja Šimic je bila zadovoljna s 37. mestom v triatlonu, Tina Šutej je ostala daleč od finala skoka s palico, Karlo Hmeljak pa je igre končal na 31. mestu.

Slovenski reprezentant Brent LaRue je na olimpijskih igrah v Londonu v polfinalu na 400 m z ovirami tekel 49,45 sekunde in bil tretji v tretji skupini, skupno pa je s 13. izidom uspešno končal svoje prve OI. Dan prej je v kvalifikacijah postavil osebni rekord 49,38 sekunde. "To so moje prve OI in jih zato doživljam zelo čustveno, kar se je posebej kazalo včeraj v kvalifikacijah. Nisem pričakoval, da bom na OI osvojil 13. mesto, to je res lep dosežek," je bil s svojim nastopom zadovoljen debitant na olimpijskih igrah LaRue.

Dvoršakova končala na 36. mestu

Slovenska strelka Živa Dvoršak je v kvalifikacijah tekme z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov zadela skupno 574 krogov, kar je zadostovalo za 36. mesto, kar je bilo premalo za finale. Slavila je ameriška strelka Jamie Lynn Gray, z izidom 691,9 kroga je za štiri kroge premagala Srbkinjo Ivano Maksimović, tako v predtekmovanju s 592 krogi kot skupno je postavila tudi olimpijski rekord. Bronasto kolajno je osvojila Čehinja Adela Syokorova.

Žensko olimpijsko triatlonsko preizkušnjo so odločili centimetri. Zmagovalko dvoboja med Švicarko Nicolo Spirig in Švedinjo Liso Norden, ki sta bili v zaključku tekaške preizkušnje najmočnejši, je odločil šele fotofiniš, zmago v sprintu je pripisal Švicarki. Tretje mesto je osvojila Avstralka Erin Densham, Mateja Šimic je zasedla 37. mesto.

Šutejeva prenizko, Hmeljak prepočasi

Atletinja Tina Šutej, slovenska rekorderka v skoku s palico, je v Londonu izpadla v kvalifikacijah z delitvijo 19. izida. Za preboj med 12 finalistk bi morala preskočiti 4,55 m, uspelo pa ji je preskočiti le 425 centimetrov.

Slovenski jadralec v razredu laser Karlo Hmeljak je po petih tekmovalnih dnevih ter desetih regatah končal na 31. mestu (253 točk) in se ni uvrstil v regato za medalje najboljše deseterice, ki bo v ponedeljek.

Černetova in Mrakova želita še višje

Slovenski jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta po drugem dnevu in štirih regatah na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu 470 ostali na 13. mestu (48 točk). Evropski podprvakinji sta bili v tretji regati 12., v četrti pa 15. in si želita višje, kot sta trenutno. Slovenki za desetim mestom zaostajata le za pet točk, za petouvrščeno brazilsko posadko pa 17. Drugi dan sta opravili nekoliko slabše, kot prvega, ko sta bili v uvodni regati 12., v drugi pa sta končali na 10. mestu. "Želeli bi si več, vendar bi morala bolj izkoriščati svoje priložnosti. To bi lahko naredili, tega se zavedava," je dejala Černetova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.