Šport
14 ogledov

Trikrat med deset, brez kolajne

peter kauzer Stanko Gruden/STA
Kajakaš Peter Kauzer je bil velik slovenski adut za kolajno. Do te mu ni uspelo priti, kljub temu pa je dosegel najboljšo slovensko uvrstitev petega dne olimpijskih iger.

"Tako je življenje, vem, da sem dal vse od sebe, boril sem se do konca. To ni bilo dovolj, drugi so bili boljši," je po ponesrečenem nastopu v finalu slalomske vožnje dejal Kauzer in dodal: "Trije so bili boljši od vseh nas. Naredil sem napako. Ne ene, kar dosti. Na olimpijskih igrah si jih ne moreš privoščiti." Kljub trem dotikom in tako šestim dodatnim sekundam je Hrastničan osvojil šesto mesto. Pred štirimi leti je bil v Pekingu 13.

Še dvakrat med deset

Tudi judoistka Raša Sraka Vuković je bila kar nekaj časa v igri za drugo slovensko kolajno na olimpijskih igrah v Londonu. Dobila je namreč prva dvoboja v kategoriji do 70 kilogramov, nato pa je v četrtfinalu morala priznati premoč južnokorejski tekmici. Nato je izgubila še v repasažu in se morala zadovoljiti s sedmim mestom. Od slovenskih športnikov na igrah v Londonu sta doslej do boljših uvrstitev sicer prišla le zlata Urška Žolnir in Kauzer.

Za tretjo slovensko uvrstitev dneva med deseterico je nato v kronometru poskrbel še Jani Brajkovič. Belokranjec je po vožnji na čas povedal: "Moj nastop je bil soliden, ne pa perfekten. Trenutno več od tega nisem mogel storiti."

Sedemnajstletni lokostrelec Klemen Štrajhar se je v prvem kolu srečal s Kitajcem Xiaoxiangom Daijem, ki ga je premagal s 6:0 v nizih. Brez nadaljnjih nastopov pa so v plavanju ostale tudi Nastja Govejšek, ki je na 100 metrov prosto osvojila 28. mesto, Tanja Šmid, ki je bila na 200 prsno 33., in slovenska štafeta v postavi Sara IsakovičAnja KlinarUrša Bežan in Mojca Sagmeister na 4 x 200 prosto. Slovenske plavalke so bile 14.

Dvakrat je v razredu laser nastopil tudi jadralec Karlo Hmeljak, ki je po šestih plovih 33.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.