Šport
73 ogledov

Olimpijski prvak si je zlomil gleženj

Greg van Avermaet EPA
Olimpijski kolesarski prvak Belgijec Greg van Avermaet si je konec tedna ob padcu z gorskim kolesom zlomil gleženj, zdravniki pa so se odločili, da ga bodo operirali, saj bo tako hitreje okreval, je sporočila njegova ekipa BMC.

Grega van Avermaeta bo operiral Tim Leenders, ki meni, da bo kolesar lahko spet treniral čez tri do štiri tedne, zdravnik ekipe BMX Max Testa pa pravi, da poškodba ne bo spremenila njegovih priprav na sezono 2017.

Sezona 2016 je bila za Van Avermaeta najbolj uspešna do zdaj, saj je osvojil zlato olimpijsko medaljo na cestni dirki, prvi je bil na dirki Omloop Het Nieuwsblad, skupno je zmagal dirko od Tirenskega do Jadranskega morja, dobil je etapo na dirki po Franciji, na kateri je nosil tudi rumeno majico vodilnega, prvi je bil tudi na klasiki za VN Montreala, vknjižil pa je še etapno zmago na dirki Eneco Tour.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.