Šport
178 ogledov

Olimpijski velodrom v plamenih

velodrom Rio de Janeiro EPA Velodrom v Riu.
Olimpijske igre v Riu v teh dneh postajajo eno leto oddaljen športni spomin, objekti pa doživljajo usodo številnih predhodnikov v prejšnjih mestih, ki so gostila igre.

V olimpijskem parku v mestnem predelu Barra, kjer so se skoraj pred natančno enim letom (5. avgusta) začele olimpijske igre, so danes objekti precej zapuščeni. Čeprav so prireditelji v gradnjo vložili na desetine milijonov dolarjev, jim po olimpijskih in paraolimpijskih igrah niso več znali poiskati prave vloge v mestnem življenju.

V nedeljo je zagorelo na strehi velodroma, ki je bil ob izgradnji vreden 45 milijonov dolarjev. Požar je povzročil manjši doma narejen toplozračni balon, ki je prenašal goreče sveče - takšne nevarne mini leteče bakle so v Braziliji precej priljubljene na raznih zabavah, poleg tiste na strehi velodroma pa jih je v nedeljo še nekaj pristalo v olimpijskem parku. Streha se je potem vnela. Za zdaj še ni znano, kako velika je škoda, požar naj bi poškodoval tudi stezo velodroma, ki jo je nato še namočila voda ob gašenju strehe.

Že pred tem incidentom so imeli v mestu težave s tem objektom. Po igrah so ga nameravali predati v uporabo tamkajšnjim kolesarskim klubom za treninge, a se je izkazalo, da je vzdrževanje zelo drago, saj morajo zaradi občutljive površine steze nenehno vzdrževati primerno temperaturo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.