Svet
9221 ogledov

Gori največja rafinerija v Evropi

Epa
Shell Pernis v Rotterdamu je največja rafinerji v Evropi.

V nedeljo zjutraj ob 6. uri je v rafineriji Shell v Rotterdamu na Nizozemskem izbruhnil velik požar. "Požar je izbruhnil v elektrocentrali visoke napetosti v rafineriji Shell Pernis v Rotterdamu,“ je za tiskovno agencijo AFP dejal tiskovni predstavnik Shella.

Gasilci so požar omejili in je pod nadzorom, zagotavljajo, čeprav se še vedno vidijo visoki plameni, ki švigajo nad rafinerijo. "Zaradi varnosti so ustavili delo v nekaterih delih rafinerije, pline, ki so ostali znotraj, pa sproti sežigajo," pravi predstavnik za stike z javnostjo, ki zagotavlja, da je vse pod nadzorom in da so lahko okoliški prebivalci mirni.

Nizozemski mediji pišejo, da bi lahko bil vzrok požara kratek stik na elektro napeljavah. Shell te informacije ni potrdil, saj čakajo na poročilo o okoliščinah požara. Enako velja za škodo, ki je nastala. Znano ni niti to, kdaj bo rafinerija spet obratovala s polno močjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice