Šport
40 ogledov

Omenjal se je Katanec, Mancini izbral Sylvinha

Sport 05.02.2013 Srecko Katanec, odprt trening slovenske nogometne reprezentance Saša Despot
V kopici imen, ki se pojavljajo kot kandidati za pomočnika trenerja pri milanskem Interju, se je znašlo tudi ime slovenskega selektorja. A Roberto Mancini je nato izbral svojega nekdanjega izbranca.

Roberto Mancini je pred kratkim prevzel mesto glavnega trenerja pri milanskem Interju, hitro pa se je zanj začelo tudi iskanje pomočnika. 

"Počasi, počasi. Že moja vrnitev je bila nenadna," je o iskanju najtesnejšega sodelavca sicer dejal Mancini, ki je pred vrnitvijo k črno-modrim vodil Galatasaray, pred tem pa je popeljal tudi Manchester City do angleške lovorike. Pri medijski hiši Mediaset so zapisali, da se je med resnimi kandidati znašel tudi Srečko Katanec, a so tudi priznali, da bi bilo zelo vprašljivo, če bi si želel zapustiti selektorsko funkcijo in postati pomočnik trenerja pri Interju. 

Katanec in Mancini sta bila sicer soigralca v zlatem obdobju Sampdorie, klubsko slačilnico sta si delila od leta 1989 do 1994. V sezoni 19990/91 sta skupaj osvojila tudi italijansko prvenstvo. Mancini se je že v preteklosti pri iskanju sodelavcev obrnil na nekdanje soigralce. Na takšen način se je uveljavil na primer Siniša Mihajlović, ki je zdaj glavni trener prav omenjenega kluba iz Genove. 

Sylvinho na klopi Interja

Mancini se naposled ni odločil za nekdanjega soigralca, izbral je kar svojega nekdanjega varovanca. Pomočnik trenerja pri Interju bo tako 40-letni Sylvinho. Brazilec je svojo igralsko pot zaključil leta 2010 prav pri Manchester Cityju, pred tem pa je v Evropi nosil še drese Barcelone, Celta Viga in Arsenala, v domovini pa je bil član Corinthiansa. v dresu brazilske reprezentance je levi branilec zbral šest nastopov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.