Šport
48 ogledov

Opravičilo predsednika ruske zveze zaradi "bratov Williams"

Šamil Tarpiščev Dimitrij Medvedjev EPA
Predsednik ruske teniškega zveze Šamil Tarpiščev se je opravičil, ker je sloviti ameriški teniški sestri Williams označil za "brata Williams".

"Nikogar nisem želel užaliti ali se iz kogarkoli norčevati, šlo je izjavo na televiziji, ki je bila iztrgana iz konteksta," se je na ostro kazen ženskega teniškega združenja odzval Šamil Tarpiščev.

V Rusiji so z začudenjem sprejeli zelo oster odziv na šalo predsednika ruske teniške zveze. Žensko teniško združenje profesionalnih igralk WTA je zaradi sporne pripombe o Venus in Sereni Williams v pogovorni oddaji na državni televiziji Tarpiščeva kaznovalo z enoletnim suspenzom in plačilom kazni v višini 25.000 dolarjev (20.000 evrov). Tarpiščeva, ki je tudi član Mednarodnega olimpijskega komiteja, pa je pozvalo tudi k javnemu opravičilu.

"Šala vzeta iz konteksta"

"Serena in Venus sta brez vsakršnega dvoma vrhunski športnici, ki sta teniško igro pripeljali na najvišjo možno raven, mogoče celo na povsem drugačno raven. Sestri Williams bosta vedno izstopali na teniški turneji, kot so tudi izstopajoči njuni dosežki v športu nasploh po zaslugi njunega izjemnega talenta in dosežkov. Uspeli sta vzpostaviti povsem nova merila ter dosežke in rezultate postaviti na povsem novo raven, s katero sta postavili nov mejnik tudi za ostale igralke. Moje pripombe so bile spontane in izrečene v živo v večernem televizijskem šovu, v katerem so tenis prikazali v slabi luči, s čimer so povzročili razdor v močni in prijateljski teniški družini. Nikogar nisem želel užaliti ali se norčevati iz športnikov. Žal mi je, da so mojo šalo ob prevodu v angleščino vzeli iz konteksta pogovorne oddaje ter temu namenili toliko pozornosti. Mislim, da tega incidenta ne gre napihovati čez vse možne meje. Kar je bilo rečeno v televizijskem šovu, je bilo povedano brez kakšnega posebnega namena užaliti kogarkoli," je v izjavi, objavljeni na spletni strani ruske teniške zveze, dejal Tarpiščev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.