Šport
13 ogledov

Orlando dobil floridski derbi

Glen Davis in Tobias Harris Reuters
Košarkarji v ligi NBA so ponoči igrali šest tekem, ki so se po večini končale precej tesno. Chicago, ki je vpisal sedmo zaporedno zmago, je za dve točki z 92:90 slavil v gosteh pri Indiani, zgolj za točko pa sta prav tako v gosteh zmagala Orlando in Washington.

Orlando je v floridskem obračunu premagal Miami s 102:101, Nikola Vučević je za zmagovalce prispeval 26 točk in devet skokov, odločilni prosti met pa je zadel Victor Oladipo 6,6 sekunde pred koncem.

Washington je s 104:103 premagal Houston. Bradley Beal je za zmagovalce dosegel 33 točk, kar je zanj rekordni dosežek v sezoni, od tega je zadel tudi šest prostih metrov v zadnjih dveh minutah. Na drugi strani je 33 točk dosegel James Harden, devet od tega v zadnjih 20 sekundah, a tudi to je bilo premalo za preprečitev tretjega zaporednega poraza raket.

Sedma zaporedna zmaga Chicaga

Chicago se je s sedmo zaporedno zmago utrdil med najboljšo četverico vzhodne konference. Jimmy Butler je s 27 točkami in devetimi skoki prispeval levji delež k uspehu proti Indiani, dosegel je tudi odločilno trojko dobro minuto pred koncem.

Tesno je bilo tudi v Charlottu, kjer je dvoboj domačih sršenov z Milwaukeejem odločil podaljšek. Končni izid je bil 104:94 v korist gostov, ki so podaljšek izsilili s košem Brandona Knighta, z 18 točkami tudi najboljšega strelca zmagovalcev. Brooklyn je doma premagal Sacramento s 107:99, Mason Plumlee je bil z 22 točkami najboljši pri domačih, Los Angeles Clippers pa so s 101:97 odpravili Utah. Blake Griffin je bil najboljši pri gostiteljih s 24 točkami.

Liga NBA, izidi:

Charlotte Hornets : Milwaukee Bucks 94:104*
Indiana Pacers : Chicago Bulls 90:92
Brooklyn Nets : Sacramento Kings 107:99
Miami Heat : Orlando Magic 101:102
Houston Rockets : Washington Wizards 103:104
Los Angeles Clippers : Utah Jazz 101:97

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.