Šport
70 ogledov

Ose in krimovke pred težko nalogo

Gorenje Velenje Goran Vadlja Kamenjašević / RK Gorenje Velenje
Znani so nasprotniki slovenskih podprvakov v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Rokometašice Krima Mercatorja in rokometaši velenjskega Gorenja so na žrebu na Dunaju dobili tekmice oziroma tekmece v kvalifikacijah za nastop v evropski ligi prvakov v sezoni 2016/17. Pred obema je zahtevna naloga, za ljubljansko ekipo bo najtrši oreh poljski Lublin, za velenjsko pa slovaški Tatran iz Prešova.

Slovenskega podprvaka iz Velenja v kvalifikacijah za ligo prvakov najprej v polfinalu čaka obračun s finskim moštvom Cocks Riihimäki, slovenske podprvakinje iz Ljubljane pa se bodo v polfinalu najprej pomerile s slovaško ekipo Iuvento Michalovce.

"V prvi vrsti smo v velenjskem klubu izjemno veseli, da smo sploh prišli v kvalifikacijski krog lige prvakov. To je neke vrste priznanje EHF-a za naš klub in kvaliteto našega dela v pretekli sezoni. Jasno je, da so kvalifikacije na nek način vedno riziko, a mi te priložnosti zagotovo ne želimo izpustiti iz rok. Tako se bomo pripravili po svojih najboljših močeh, da na teh kvalifikacijah zmagamo in se s tem uvrstimo v zelo želeno ligo prvakov. Jasno pa je, da pri današnjem žrebu ekip nismo imeli ravno srečne roke, saj smo dobili najmočnejšo možno ekipo, ob tem pa so oni tudi gostitelji turnirja. Ne glede na to, pa bi rad poudaril, da mi na ta turnir gremo po zmago in uvrstitev v ligo prvakov," je dejal glavni trener Velenja Marko Šibila.

Moške kvalifikacije bodo na sporedu 3. in 4., ženske pa 10. in 11. septembra. Žreb skupinskega dela lige prvakov in prvakinj bo v petek, 1. julija, v danskem Glostrupu. V enem od bobnov bodo tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško.

Kvalifikacijske skupine za ligo prvakov:

  • skupina 1: Gorenje Velenje, Tatran Prešov, Red Boys Differdange, Cocks
  • skupina 2: ABC Uminho, Bregenz, Achilles Bocholt, Maccabi Tel Aviv

Kvalifikacijske skupine za ligo prvakinj:

  • skupina 1: Glassverket, Podravka Vegeta, Sercodak Dalfsen, Ankara
  • skupina 2: Leipzig,Hypo Niederösterreich, Bera Bera, Gomel
  • skupina 3: Krim Mercator, Selgros Lublin, Indeco Conversano, Iuventa Michalovce
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.