Šport
219 ogledov

Ose slavile v Španiji

RK Gorenje, David Miklavčil
Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v gosteh premagali španski Granollers s 25:24 (11:11).

Velenjski rokometaši so v Kataloniji iztržili izjemno ugoden izid, po njem lahko upajo na preboj v skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. V tem tekmovanju so se v sezoni 2014/15 prebili vse do zaključnega turnirja v Berlinu, kjer so v polfinalu morali priznati premoč domačemu Füchseju, v tekmi za tretje mesto pa danskemu Skjernu. Povratno tekmo, ki se bo v velenjski Rdeči dvorani v nedeljo, 25. novembra, pričela ob 18.45, bodo začeli z golom prednosti (25:24).

V velenjskem taboru se zavedajo, da so na Pirenejskem polotoku opravili šele polovico dela. V prvem polčasu so imeli obdobja dobre in slabe igre. Tekmo so slabo začeli, po zaostanku z 2:4 pa so vendarle strnili svoje vrste in v 18. minuti povedli s 7:5, na veliki odmor pa se odpravili z neodločenim izidom (11:11).

Določena nihanja so imeli tudi v drugem polčasu, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so varovanci trenerja Zorana Jovičića vendarle zaigrali dovolj zbrano in kakovostno, zmagoviti gol pa je enajst sekund pred koncem izenačenega dvoboja prispeval izkušeni David Miklavčič.

"Čestitam fantom za igro, ki so jo pokazali danes. Moramo pa se zavedati, da je to komaj prvi polčas in da nas v Velenju prav tako čaka zelo težka tekma. Seveda smo z zmago v Španiji naredili nekaj, a moramo ostati zbrani in se dobro pripraviti na povratni obračun. Za uspeh namreč potrebujemo dve taki tekmi in sedaj se moramo dobro pripraviti na nedeljsko tekmo," je po tekmi dejal Jovičić.

Enako je razmišljal tudi Ibrahim Haseljić: "Vsi vemo, da je bila to le prva izmed dveh tekem. V Velenju nas čaka težka naloga, saj se sedaj že poznamo in se lahko Španci bolje pripravijo na nas. Današnjo tekmo smo malce slabše odprli, a smo se uspeli zbuditi in na polčas oditi z izenačenim rezultatom. V drugem delu smo spremljali tekmo gol za gol, vendar smo bili na koncu boljši in zasluženo se iz Španije vračamo z zmago."

Pri osah je bil najbolj učinkovit Matic Verdinek s šestimi goli, po štiri so prispevali Miklavčič, Haseljić ter Miha in Aleks Kavčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice