Šport
5 ogledov

Ovečkinu lutka, Philadelphii zmaga

ovečkin washington
1/5
Reuters
Hokejist Aleksander Ovečkin je naslednji v vrsti pomembnežev, ki je dobil svojo podobo v muzeju voščenih lutk, seveda v Washingtonu. V galeriji preverite, ali ga ločite od njegove voščene različice. V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile sicer na sporedu tri tekme, le ena pa se je končala z zmago gostiteljev.

Philadelphia je na domačem ledu premagala Toronto s 4:2, v naslednjih dveh do treh tednih pa ne bo mogla računati na kapetana Chrisa Prongerja, ki je v osmi minuti uvodne tretjine zapustil ledeno ploskev po poškodbi desnega očesa.

Kapetana letalcev je nehote poškodoval beloruski napadalec v kanadskem moštvu Mihail Grabovski, po strelu iz obrata ga je s palico zadel v desno oko. A Prongerjeva nesreča ni spodrezala peruti domačim hokejistom, v polnem sijaju sta zablestela 39-letni češki veteran in pred leti eden največjih zvezdnikov svetovnega hokeja Jaromir Jagr ter njegov soigralec Scott Hartnell. Oba sta po dvakrat ugnala švedskega vratarja v majici kanadskega moštva Jonasa Gustavssona, Hartnell pa je lep večer začinil še z eno asistenco. Philadephia je vodilni ekipi severovzhodne skupine prizadejala drugi poraz v tej sezoni.

Montreal je v tej sezoni med najslabšimi ekipami v ligi NHL, na domačem ledu je proti Floridi doživela že šesti zaporedni poraz, kar je njen najslabši izkupiček v zadnjih sedemdesetih letih. Gostitelje je po pičlih treh minutah v vodstvo popeljal Erik Cole, nato pa je gostujoči vratar Jacob Markstrom zaklenil svoja vrata in do konca tekme zbral 40 obramb. Ob koncu uvodne tretjine je izenačil Tomas Fleischmann, zmagoviti gol pa je v zadnji tretjini dosegel Scottie Upshall.

Rangerji iz New Yorka so slavili v Winnipegu. Mož odločitve je bil Ryan Callahan, ki je izkoristil power-play in postavil končni izid 2:1. V prvi tretjini je New York zadel še Ukrajinec Ruslan Fedotenko, za Winnipeg pa Kazahstanec Nik Antropov.

Liga NHL:

Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 4:2
Montreal Canadiens : Florida Panthers 1:2
Winnipeg Jets : New York Rangers 1:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.