Šport
17 ogledov

Özil tri mesece brez nogometa

mesut ozil arsenal EPA
Nemška nogometna zveza je sporočila, da bo vezist Mesut Özil zaradi poškodbe kolena z igrišč odsoten od deset do 12 tednov.

Zvezdnik Arsenala bo naslednje tri mesece na prisilnem počitku, saj ima natrgane ligamente v levem kolenu. Operacija sicer ne bo potrebna. Mesut Özil je v tej sezoni sicer zaigral na osmih tekmah topničarjev, zabil pa je en gol ob zmagi proti Aston Villi. 

"Odločili smo se za neoperativno metodo zdravljenja, ki predvideva tudi šest tednov strogega mirovanja. Skupno pa bo okrevanje trajalo med 10 in 12 tedni," je sporočila nemška nogometna zveza. Za zdravniški pregled so se pri DFB odločili, ker se je Özil v torek po prihodu na zbor reprezentance pritoževal nad bolečinami v kolenu. Še v nedeljo je bil na igrišču na londonskem derbiju med Arsenalom in Chelseajem.

Petindvajsetletni vezist se je tako pridružil kopici nogometašev, ki je pri Arsenalu na seznamu poškodovanih, med drugim so odsotni tudi Olivier Giroud, Aaron Ramsey, Mikel Arteta, MathieuDebuchy in Theo Walcott, ki bi vsi sicer imeli pomembno vlogo pri angleškem prrvoligašu. Četa trenerja Arsena Wengerja je sicer po sedmih kolih Premier League na osmem mestu, a za tretjim Southamptonom zaostaja le za tri točke, v naslednjih kolih pa jo na papirju čakajo spopadi z nekoliko lažjimi tekmeci.

Pri Arsenalu imajo v zadnjih letih veliko težav s poškodbami, vse več vprašanj pa se postavlja tudi o kakovosti dela kondicijskih trenerjev in zdravniškega osebja v klubu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.