Šport
2 ogledov

Pacquiao zaenkrat obdržal milijone

Marquez Pacquiao Reuters
Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao, svetovni prvak v velterski kategoriji, je dobil prvo zmago v bitki z državo, ki od premožnega Pacquiaa terja poplačilo več milijonov dolarjev neplačanih davščin.

Filipinsko vrhovno sodišče je namreč do končne rešitve primera odločilo, da boksarju ne bo treba plačati 75 milijonov dolarjev varščine. Prav tako zvezdniku vlada ne bo smela zaseči njegovega premoženja, dokler končna odločitev v primeru ne bo sprejeta.

Filipinska vlada namreč od Mannyja Pacquiaa terja poplačilo več milijonov dolarjev neplačanih davščin, gre za domnevni davčni dolg, ki se nanaša na leti 2008 in 2009. Boksar namreč trdi, da je že plačal davek, in sicer v ZDA, zato mu davka ni treba še dodatno plačati na Filipinih, glede na to, da sta državi sklenili sporazum o izogibanju dvojnemu obdavčevanju. Medtem pa filipinska davkarija trdi, da boksar ni predložil prav nobenih dokazil o plačilu davka.

Že lani zasegli bančne račune

Vlada je lani Pacquiau zasegla nekaj bančnih računov in eno od njegovih nepremičnih, ki se nahaja v elitnem predelu Manile. Davkarija pa je aprila odločila, da mora Pacquiao v zameno za odmrznitev zaseženega premoženja plačati astronomsko varščino v višini 75 milijonov dolarjev. V skladu z odločitvijo vrhovnega sodišča mu te ne bo treba plačati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.