Šport
191 ogledov

Padec je Mohoriču odnesel prva vrhunca sezone

Matej Mohorič
Matej Mohorič je imel smolo na treningu.

Slovenski kolesar Matej Mohorič, član ekipe Bahrain Merida, je padel na četrtkovem treningu in utrpel globoko raztrganino, zaradi česar je potreboval več šivov in bo izpustil obe belgijski klasiki ta konec tedna. Kot je sporočil za STA, je čas celjenja poškodbe zaradi mesta na kolenu uganka, upa pa, da bo že v nekaj dneh nazaj na kolesu.

Mohoriču je pri nizki hitrosti zdrsnilo na parkirišču, pri padcu si je strgal kožo na kolenu, zaradi česar je moral na šivanje. Ker je poškodba na kolenu, na delu, kjer se koža pregiba in kjer je že v preteklosti imel nekaj poškodb, ni jasno, koliko časa bo potreboval za celjenje. Sam računa, da čim prej: "Če bo vse v redu, bom v nekaj dneh nazaj na kolesu."

Vsekakor pa bo moral izpustiti obe belgijski klasiki ta konec tedna. Štiriindvajsetletni kolesar je namreč nameraval nastopiti na enodnevnih dirkah svetovne serije Omloop Het Nieuwsblad in Kuurne-Bruselj-Kuurne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.