Šport
16 ogledov

Padec ni zmotil Brajkoviča

jani brajkovič padec 2011 Reuters
Slovenski kolesarji nimajo sreče na letošnjem Touru. Potem ko je Boruta Božiča v ponedeljek zbil spremljevalni avtomobil, je Jani Brajkovič – oba vozita za Astano – na tretji etapi na 79. kilometru ob trčenju kolesarjev padel, a se vrnil v dirko in končal na 17. mestu. Etapne zmage se je znova veselil mladi Slovak Peter Sagan.

Slovaški kolesar Peter Sagan (Liquigas) je zmagovalec tretje etape dirke po Franciji od Orchiesa do Boulogne-sur-Merja. Drugo mesto na 197 kilometrov dolgi preizkušnji je osvojil Norvežan Evald Norboasson Hagen, tretji pa je bil Slovak Peter Svkvelits. Skupno vodstvo je zadržal Švicar Fabian Cancellara (Radioshack).

Sagan oziroma Terminator, kot so slovaškega kolesarja poimenovali Francozi, je danes vknjižil že drugo zmago na Touru, letos pa jih ima že 15. Slovak je bil v zadnjih 700 metrih, ko se je etapa končala navkreber, močnejši od tekmecev, nekaj od njih se je celo zapletlo v padec le nekaj sto metrov pred ciljem. Sagan se je čez ciljno črto, potem ko se je prepričal, da zasledovalcev ni blizu, peljal z gibi plesalca.

Že po štirih kilometrih današnje preizkušnje je glavnino zapustilo pet kolesarjev, ki so poskusili svojo srečo. Na zadnjih 25 kilometrih pa so morali priznati premoč zasledovalcem. Tudi sprinterji danes niso imeli možnosti, zaključni vzpon jim ni bil pisan na kožo, utrudili pa so jih tudi štirje v zadnjih 16 kilometrih.

Slovenski kolesar Jani Brajkovič se je danes zapletel v nesrečo, etapo pa končal kot 17. Skupina kolesarjev Lampreja in Astane je spregledala prometni otok na cestišču, vendar pa skupinski padec po poročanju portala cyclingnews.com pri nobenem od vpletenih ni pustil hujših posledic, čeprav so Brajkoviču na pomoč pri saniranju odrgnin morali priskočiti zdravniki.

Brajkovič jo je najhuje skupil po levi strani telesa, hujše rane ima predvsem v predelu rame. Kapetan Astane je po padcu s pomočjo svojih ekipnih kolegov hitro ujel glavnino, moštveni zdravnik pa mu je kar med potjo oskrbel rano.

Kolesarska dirka po Sloveniji, tretja etapa:

1. Peter Sagan (Slk/Liquigas) 4;42:56
2. Edvald Boasson Hagen (Nor/Sky) + 0:01
3. Peter Velits (Slk/Quickstep)
4. Fabian Cancellara (Švi/RadioShack)
5. Michael Albasini (Švi/GreenEdge)
...
17. Janez Brajkovič (Slo/Astana) + 0:08
92. Kristijan Koren (Slo/Liquigas) + 3:54
145. Grega Bole (Slo/Lampre) + 7:27
176. Borut Božič (Slo/Astana) + 9:30

Kolesarska dirka po Sloveniji, skupno:

1. Fabian Cancellara (Švi/RadioShack) 14;45:30
2. Bradley Wiggins (VBr/Sky) + 0:07
3. Sylvain Chavanel (Fra/Quickstep)
4. Tejay Van Garderen (ZDA/BMC) + 0:10
5. Edvald Boasson Hagen (Nor/Sky) + 0:11
...
13. Janez Brajkovič (Slo/Astana) + 0:22
90. KristijanKoren (Slo/Liquigas) + 6:22
157. Grega Bole (Slo/Lampre) + 11:59
160. Borut Božič (Slo/Astana) + 12:14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.