Šport
148 ogledov

Padel nov slovenski rekord

Tina Šutej skok s palico Epa
Slovenska atletinja je v Franciji prišla do odličnega dosežka.

Ljubljančanka Tina Šutej je na atletskem mitingu v Clermontu v Franciji postavila nov slovenski rekord v skoku s palico. V drugem poskusu je preskočila 4,74 metra in dosegla absolutni rekord ter zasedla skupno tretje mesto v najmočnejši svetovni konkurenci. Zmagale je Američanka Sandi Morris s 4,80 m.

"Vesela sem, da sem na najpomembnejši tekmi zimske sezone dosegla najboljši izid sezone, še več, kariere. To je res lepa popotnica za poletje, ko se želim vse bolj približevati meji petih metrov. Sedaj vem, da sem tega sposobna," je bila zadovoljna nekdanja mladinska svetovna podprvakinja Šutejeva.

Na tekmi v Clermontu, na kateri so tekmovali le v skoku s palico, je zmagala Morrisova, aktualna svetovna dvoranska prvakinja ter olimpijska in svetovna podprvakinja. Pred Šutejevo je bila le še nekdanja svetovna prvakinja na prostem in dvorani Yarisley Silva iz Kube, ki je prav tako kot članica celjskega Kladivarja skočila 4,74 m, vendar v prvem poskusu.

Med atleti je po pričakovanju slavil Šved Armand Duplantis s 6,01 m, letvico na višini novega rekorda, 6,19 m, pa je trikrat podrl.

Armand Duplantis Kot Bubka! Šport Izjemnemu Duplantisu uspelo še v drugo! (video)

Tehnično skorajda popoln skok je Šutejevi uspel na 4,74 m. "Res mi je šlo super danes, zelo sem zadovoljna. Bila je res izjemna konkurenca, kar me je še dodatno motiviralo. Pa tudi publika je bila neverjetna. Ker je bila na tekmovanju le naša disciplina, je bilo navijanje izjemno. Kaj takega si vsakdo želi," je dodala Šutejeva.

Višino 4,71 m, kar je bil doslej njen rekord v dvorani, je skočila 2. februarja 2014 v Moskvi, na prostem pa je rekordnih 4,73 m dosegla 15. septembra lani v Velenju.

Joshua Cheptegei Atletika Šport Padel svetovni rekord

"Za Šutejevo je stabilna sezona, najslabši rezultat je bil 4,50 m. Do danes je manjkala pika na i. Dobro je bila pripravljena in je zdrava. Verjela sem, da gre lahko še višje in to je danes dokazala. Še vedno ima rezerve in gremo lahko z optimizmom v prihodnost. Prepričan sem, da nam bo ta prinesla še veliko veselja," je bil prepričan njen trener Milan Kranjc. Dodal je: "Na letošnjih olimpijskih igrah si želimo najprej v finale ter tam čim dražje prodati svojo kožo. Če bodo skoki na 4,80 m, to pomeni, da je lahko tretja ali pa peta. Če pa bo tako visoko raven ohranila do EP, potem pa so tam cilji še višji. Ta čas je med petimi najboljšimi na svetu, to je super. Dvignila se ji je samozavest, vidi, da je sposobna in da smo na pravi poti, da imamo pravo vizijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.