Šport
527 ogledov

Izjemnemu Duplantisu uspelo še v drugo! (video)

Armand Duplantis Profimedia
Izjemni Duplantis je v tednu dni še drugič izboljšal svetovni rekord v skoku s palico!

Švedski atlet Armand "Mondo" Duplantis je v tednu dni še drugič izboljšal svetovni rekord v skoku s palico. Na mitingu svetovne dvoranske serije v Glasgowu je s 6,18 m, kar je zmogel že v prvem skoku, izboljšal rekord, ki ga je postavil 8. februarja v poljskem Torunu.

Dvajsetletni evropski prvak je na Poljskem zmogel višino 6,17 m in je tedaj za centimeter izboljšal svetovni rekord Francoza Renauda Lavillenieja, dosežen februarja 2014.

Skok s palico Šport Dvajsetletnik z novim svetovnim rekordom

"Za mano je izjemno dobro tekmovanje, pa tudi gledalci so bili neverjetni. Tudi njihova energija me je ponesla tako visoko," je dejal v prvi izjavi po tem, ko je za rekord prejel ček v višini 30.000 ameriških dolarjev.

Duplantis je na svetovno sceno stopil pred dvema letoma, ko je bil zlat na EP s 6,05 m. Lani je na svetovnem prvenstvu v Dohi osvojil srebro, prek šestih metrov pa je v dvorani skočil prvič šele pred 11 dnevi v Düsseldorfu v Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice