Šport
11571 ogledov

Padel poljski športni as, ki je prostovoljno branil Ukrajino

Tomasz Walentek Reševalni pas/Twitter
V Ukrajini je v vojni svoje življenje izgubil tudi poljski MMA borec, ki se je kot prostovoljec zoperstavil ruski vojski.

Poljska MMA federacija je objavila, da je preminil njihov borec Tomasz Walentek. Po poljskih poročilih naj bi umrl kot prostovoljec, ki je branil Ukrajino pred ruskimi okupatorji. Preminil naj bi med enim izmed topovskih obstreljevanj v regiji Donbas.

Walentek je bil amaterki borec, ki pa se je v svoji karieri lahko pohvalil z enim zelo odmevnim uspehom, saj je leta 2021 osvojil prestižen turnir v Gliwicah.

A po napadu Rusije na Ukrajino je prekinil svojo športno kariero ter se odpravil na bojišče kot del Mednarodne ukrajinske obrambne legije, sestavljene iz samih tujih vojakov.

"Z veliko žalostjo smo izvedeli za Tomkovo smrt. Kot poljski prostovoljec se je boril znotraj Mednarodne ukrajinske obrambne legije ter tam tudi umrl," je žalostno novico objavila Poljska MMA federacija.

 

Komentarjev 47
  • Avatar _lolekbolek_
    _lolekbolek_ 06:10 28.julij 2022.

    Oportunist in vojni dobičkar.

  • mph2 20:59 27.julij 2022.

    Ni se zoperstavil Ruski vojski, postavil se je ob bok nacizmu in korumpirancu, ki vodi najbolj korumpirano državo v tem delu sveta in širše. Kar vem je tovrstno "izletništvo" kaznivo v veliki večini držav. Tukaj ne bo tega tega problema.

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 20:57 27.julij 2022.

    Ukrajini se je prodajal za 200€ mesečno, kot poceni ukrajinska prostitutka, zdaj pa je končno pokasiral pravično kazen, hehehe! Vsaj želodci potepuških psov bodo prišli na svoj račun, hehehe!

Sorodne novice