Šport
34 ogledov

Pahor Mazejevi podelil zlati red za zasluge

Tina Maze Massi Jasmin Korbar Cirius Kamnik obisk
1/5
Facebook
Predsednik republike Slovenije Borut Pahor je ob današnjem prazniku Tini Maze izročil državno odlikovanje, zlati red za zasluge.

Predsednik republike Borut Pahor je ob današnji podelitvi zlatega reda za zasluge smučarki Tini Maze in drugih odlikovanj v predsedniški palači dejal, da ta odlikovanja sporočajo, da se moremo in moramo veseliti uspehov drug drugega. Mazejeva je ob prejemu nagrade poudarila, da z nagrado pride tudi odgovornost, ki jo bo treba v prihodnje sprejeti.

Ko slavimo prejemnike odlikovanj, skupaj z njimi praznujemo dosežke, ki so izjemni in izredni, je ob podelitvi odlikovanj na današnji dan državnosti dejal Pahor. Odlikovanje po njegovih besedah ni le priznanje posameznikom ali skupini, ampak je veliko več. Kot pojasnjuje, je to sporočilo vsem, "da se moremo in moramo veseliti uspehov drug drugega, da zmoremo izreči pohvalo in zahvalo tistim, ki jo zaslužijo, da se znamo navdihovati z zmagami, ki so jih dosegli drugi, za preizkušnje, ki jih morda uspemo opraviti tudi sami."

Maze: "Da si navdih drugim, je največ, kar si lahko želiš"

Nagrajencem pa je Pahor dejal: "Ne glede na to, kdo ste prejemniki nagrad in odlikovanj, in ne glede na to, zakaj jih prejemate, imate skupno lastnost: imate osebnost, imate značaj, imate izdelan vrednostni sistem in imate neskončno močno voljo, da se borite za tisto, v kar verjamete ne glede na okoliščine."

Tina Maze je zlati red za zasluge prejela za izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču ter navdih ljudem. Ob zahvali za priznanje se je zahvalila tudi vsem, ki ji stojijo ob strani v trenutkih, ko je najtežje. Svojega dela nagrajenci po njenih besedah ne opravljajo zaradi nagrade. A priznanje, ko te ljudje vidijo kot navdih drugim, je največje, kar si ga lahko nekdo želi, je še dejala smučarka.