Šport
41 ogledov

Panarin blestel v kultni dvorani

chicago blackhawks Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na četrtek na sporedu tri tekme.

Branilci naslova iz Chicaga so v kultni dvorani Madison Square Garden ugnali New York Rangers s 5:3, Colorado je premagal Montreal s 3:2, Minnesota pa je pod vodstvom novega trenerja Johna Torchettija dosegla drugo zmago v nizu, tokrat je slavila v Calgaryju s 5:3.

Le točka za Kana

V New Yorku je blestel 24-letni Rus Artemi Panarin, ki je v Severno Ameriko prišel brez, da bi sodeloval v naboru, a že v svojem prvem letu kaže odlične predstave, z 22 goli in 57 podajami je na čelu najučinkovitejših novincev. Tokrat je prvič v ligi dosegel tri gole, zadnja dva po rezultatu 3:3, tako da so ga upravičeno razglasili za igralca tekme.

Prvi zvezdnik gostujoče ekipe Patrick Kane je tokrat prispeval le podajo, a je bilo to dovolj, da je še povečal vodstvo na lestvici najučinkovitejših igralcev, zbral je že 83 točk, 19 več od drugega na lestvici, napadalca Dallasa Jamiea Benna.

Slabi obeti za Kanadčane

Montreal, ki je letos odlično začel prvenstvo, je z 58 točkami še vedno najboljše kanadsko moštvo, a je tudi za njega končnica iz dneva v dan bolj oddaljena, tako da se prav lahko zgodi, da letos med 16 ekipami ne bo kanadske.

Montreal je nov udarec dobil v Denverju, kjer je proti Coloradu sicer vodil z 2:1, a ga je nato z dvema goloma pokopal Jarome Iginla, ki ima letos v svoji statistiki 17 golov, skupno pa jih je dosegel že 606. Colorado je prekinil serijo slabih predstav na domačem igrišču, v zadnjih štirih tekmah je zmagal le enkrat in še to po kazenskih strelih, zmago pa mu bo vlila dodatnih moči v boju za mesta, ki vodijo v končnico.

Dober začetek Torchettija

John Torchetti je odlično začel svojo epizodo na klopi Minnesote, saj je v svoji drugi tekmi še drugič zmagal. Divjaki so v gosteh s 5:3 ugnali Calgary, kar je v letošnjem letu njihova prva zaporedna zmaga.

Gosti so vodili vso tekmo, domači so jih lovili, dokončno pa jih je pokopal gol Charliea Coyla v prazno mrežo. Napadalec Minnesote Zach Parise se tokrat med strelce ni vpisal, a je prispeval dve podaji, s tem pa presegel mejo 600 točk v NHL.

Liga NHL, izidi:

Colorado Avalanche - Montreal Canadiens 3:2
New York Rangers  - Chicago Blackhawks 3:5
Calgary Flames  - Minnesota Wild 3:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.