Šport
13 ogledov

Pantanijev primer znova odprt

Marco Pantani kolesarstvo EPA
Preiskovalci v Riminiju so ponovno odprli primer smrti italijanskega kolesarskega asa Marca Pantanija, zadnjega kolesarja, ki je v enem letu dobil tako Giro kot Tour.

Zasebni detektiv, ki so ga najeli starši pokojnega kolesarja, je odkril nekaj novosti, ki bi lahko kazale, da so Marca Pantanija, ki je umrl zaradi prevelikega odmerka kokaina, umorili. Novico je danes na naslovnici objavila Gazzetta dello Sport.

Pantani je sicer leta 2004 umrl v hotelski sobi v Riminiju, v njegovem telesu pa so našli prevelik odmerek kokaina, ki ga naj bi užival zaradi depresije, v katero je padel, potem ko so ga leta 1999 zaradi domnevnega dopinga izključili iz Gira.

Starši Pantanija se nikoli niso sprijaznili z vzrokom smrti njihovega sina, zato so najeli detektiva, ki naj bi v preiskavi našel celo vrst napak. Največja naj bi bila, da policija ni preverila prstnih odtisov v sobi in na steklenici vode, ki je vidna na slikah s prizorišča. Detektiv meni, da je nesrečnega kolesarja, ki naj bi imel na telesu vidne rane, nekdo pretepel ali ga vsaj udaril, nato pa ga prisilil, da je spil mešanico vode in kokaina. Po njegovi smrti naj bi tudi prestavil truplo in poskrbel za vidni nered v sobi.

Leta 2005 so obsodili tri ljudi, ki so Pantaniju prodajali drogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.