Šport
544 ogledov

Pasti (pre)hitrega uspeha: pri 17 letih nima več motivacije

Alina Zagitova Epa
Najstniška senzacija si bo privoščila tekmovalni premor.

Ruska umetnostna drsalka Alina Zagitova, ki je lani v Pyeongchangu le nekaj dni pred zaključkom iger stara komaj 15 let osvojila prvo zlato rusko medaljo, si bo vzela tekmovalni premor.

Najstnica, ki je letos pri svojih 16 letih, osvojila naslov svetovne prvakinje, bo še naprej trenirala. O tekmovalni vrnitvi pa se bo odločala sproti.

Alina Zagitova | Avtor: Epa Epa

"Ne grem nikamor, vendar pa sem se odločila, da se ne bom udeležila letošnjega državnega prvenstva Rusije. Prav tako v tej sezoni ne bom šla na evropsko in svetovno prvenstvo," je sedemnajstletnica povedala v intervjuju za rusko državno televizijo.

"Ne bom nehala drsati. Še naprej bom trenirala. Mislim, da bo to le dobro zame, v tem času pa se bom lahko posvetila tudi novim elementom," je še poudarila.

Morgan Cipres Preiskava Šport Olimpijec poslal neprimerno fotografijo 13-letnici

Priznala je, da trenutno težko najde motivacijo, po tem ko je osvojila že vse, kar se lahko osvoji v umetnostnem drsanju. Ob naslovu olimpijske prvakinje ima tudi naslove svetovne in evropske prvakinje, je ruska državna prvakinja, dobila pa je tudi prestižno serijo tekmovanj za veliko nagrado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.