Šport
14 ogledov

Pennetta prek Li Na, Nole in Isner v polfinale

Đoković Benneteau Indian Wells EPA
Italijanka Flavia Pennetta je presenetljivo izločila Kitajko Li Na in se bo v finalu pomerila s Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Novak Đoković in John Isner sta se v polfinalu pridružila Rogerju Federerju in Aleksandru Dolgopolovu.

V polfinalu teniškega turnirja v ameriškem Indian Wellsu (5,95 milijona dolarjev nagradnega sklada) je Italijanka Flavia Pennetta presenetljivo izločila Kitajko Li Na, prvo nosilko. Drugo igralko sveta in zmagovalko odprtega prvenstva Avstralije je ugnala s 7:6 (5), 6:3 in se bo v finalu pomerila s Poljakinjo Agnieszko Radwansko, drugo nosilko.

Radwanska, tretja igralka sveta, je ugnala Romunko Simono Halep, šesto nosilko, s 6:3 in 6:4. "Mislim, da nisem igrala slabo. Raven tenisa je bila visoka, vendar sem naredila preveč dvojnih napak pri servisu," je menila Li Najeva. Osem od skupno devetih dvojnih napak je naredila v uvodnem nizu. Kitajka je januarja na uvodnem turnirju za veliki slam v Melbournu na poti do naslova v četrtfinalu odpravilo Pennetto, 21. igralko sveta, s 6:2 in 6:2.

Nole in Isner ob bok Fedexu in Dolgopolovu

V zadnjih dveh moških četrtfinalnih obračunih na turnirju ATP (6,17 milijona dolarjev nagradnega sklada) je Srb Novak Đoković, drugi nosilec, brez težav ugnal Francoza Juliena Benneteauja s 6:1 in 6:3; John Isner, dvanajsti nosilec iz ZDA, pa je šele po dveh podaljšanih igrah izločil Latvijca Ernesta Gulbisa s 7:6 (4) in 7:6 (3). Dan prej sta si polfinale zagotovila Ukrajinec Aleksander Dolgopolov mlajši in Švicar Roger Federer.

Indian Wells, ATP (6,17 mio USD), četrtfinale:

Novak Đoković (Srb/2) : Julien Benneteau (Fra) 6:1, 6:3;
John Isner (ZDA/12) : Ernest Gulbis (Lat/20) 7:6 (4), 7:6 (3).

Indian Wells, WTA (5,95 mio USD), polfinale:

Flavia Pennetta (Ita/20) : Li Na (Kit/1) 7:6 (5), 6:3;
Agnieszka Radwanska (Pol/2) : Simona Halep (Rom/6) 6:3, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.