Šport
68 ogledov

"Pero mišica" noče biti. Kaj bo sedaj?

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je trenutno športni junak številka ena v Sloveniji.

Z zmago na 64. novoletni turneji je Peter Prevc razveselil številne navijače na sončni strani Alp. Skakalnemu mojstru so se številni poklonili na družabnih omrežjih, nekateri še vedno vztrajajo pri vzdevku "Pero mišica".

Omenjeni vzdevek je Prevc dobil po svetovnem prvenstvu v Predazzu leta 2013, ko je svoje dobre skoke, s katerimi je dobil dve medalji, proslavil s kazanjem mišic (točneje bicepsov) ob vožnji v iztek naprave. Prevc v pogovorih za medije že takrat ni kazal navdušenja nad imenovanjem, a je v pogovoru za Šport TV dejal, da se ga bo očitno moral navaditi.

Toda že leto dni kasneje se je vzdevek začel precej manj pojavljati v javnosti. Na sprejemu v domači Dolenji vasi po olimpijskih igrah v Sočiju (tudi tam je dobil dve medalji) je Prevc namreč dejal, da mu vzdevek "Pero mišica" ni všeč, saj se ga je naveličal.

Da ne bo zgolj "orel"

Vsekakor si šampion kot je Peter zasluži svoj vzdevek v popularni kulturi. Če imamo "orle", "junake", "viteze", če imamo Kopi(s)tarja, če Američani Goranu Dragiću pravijo Dragon, če smo imeli ZZ Topa in Srečka Nazionaleja, potem si bo nekaj treba izmisliti tudi za Prevca.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 14:58 08.januar 2016.

    Peter Pan

  • Majazmaja 14:20 08.januar 2016.

    In zakaj bi moral imeti kakšen vzdevek?

  • Smuk Palček 12:29 08.januar 2016.

    Naj bo sam (ptičje)"pero" letos :), drug let mu bomo ga bomo pa dal :P.