Šport
44 ogledov

Petarda v mreži zmajev

Fabian Dahlem Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 7. kroga 2. dela lige Ebel v gosteh izgubili s celovško ekipo KAC z 0:5 (0:3, 0:2, 0:0).

Ljubljanski hokejisti so s porazom proti Dornbirnu na prejšnji tekmi zapravili še zadnje teoretične možnosti, da bi sezono nadaljevali po 3. marcu. Ostaja jim še formalnost, da končajo sezono in se skušajo vsaj izogniti zadnjemu mestu. A naloga tokrat ni bila lahka, saj so gostovali v Celovcu, kjer se še močno trudijo priti do rešilnega drugega mesta v skupini in s tem četrtfinala. Razpletlo se je s pričakovano visoko zmago domačih, gostje pa so kljub številnim priložnostim ostali brez vsaj častnega zadetka.

V Celovcu Ljubljančani niso slavili že dve leti. Tokrat so spet zaigrali močno oslabljeni, za nameček pa še nezbrano začeli in domači so povedli že v 50. sekundi. Sledilo je obdobje enakovredne igre s pravimi priložnostmi za Olimpijo, najlepšo je imel Žiga Pešut, ko je bil sam pred golom, pa zadel vratarja Pekko Tuokkolo, potem je še Jaka Zdešar zgrešil nemogoče, zadel je vratnico. Ob menjavi so sodniki nato Ljubljančanom dosodili preveč igralcev na ledu, številčno prednost pa so domači takoj izkoristili. V zadnji minuti pa je sledila nova napaka gostov v obrambi in domači so hitro povedli s 3:0.

Nadaljevanje tekme je spet prineslo priložnosti gostom, a so vse ostale neizkoriščene. Domači pa so svoje priložnosti natančno izkoriščali in še dvakrat zadeli, tako da je bilo na polovici tekme že 5:0. V 38. minuti pa je Tom Zanoški po prodoru zadel le prečko.

V zadnji tretjini je gostujoči trener Fabian Dahlem namesto Miike Wiikmana med vratnici poslal mladega Tomaža Trelca, ki se je izkazal in ubranil vse strele, res pa je, da tudi domači ob koncu niso več pritiskali. Gostje so skušali priti vsaj do častnega gola, a niso zadeli.

Liga Ebel, skupina za četrtfinale:

KAC Celovec : Telemach Olimpija 5:0 (3:0, 2:0, 0:0)
Innsbruck : Dornbirn 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Bolzano : Graz 99ers 4:5 (2:1, 1:3, 1:0; 0:1)

Lestvica:
1. Bolzano  15
2. Graz 99ers  13
3. KAC Celovec  11
4. Dornbirn  9
5. Innsbruck  6
6. Telemach Olimpija  2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.