Šport
56 ogledov

Peterka ostaja slovenski rekorder

peter prevc EPA
Gosta megla in močan veter sta preprečila izvedbo posamične preizkušnje smučarskih skokov v Oslu. Peter Prevc bo novo priložnost za izenačitev dosežka Primoža Peterke imel že v sredo, ko bo na sporedu tekma v Trondheimu.

Peter Prevc (14), vodilni v skupnem seštevku za svetovni pokal, bi se z morebitno zmago na današnji tekmi v Oslu po številu uvrstitev na najvišjo stopničko izenačil s slovenskim rekorderjem Primožem Peterko (15).

Poleg vodilnega v skupnem seštevku za svetovni pokal bi morali od slovenskih predstavnikov nastopiti še Jaka Hvala (#9), Jurij Tepeš (#22), Robert Kranjec (#24) in Domen Prevc (#43).

Zaradi goste megle in slabe vidljivosti so najprej odpovedali poskusno serijo, kasneje pa je mati narava preprečila tudi izvedbo tekmo, na kateri sta v prvi seriji nastopila dva tekmovalca, preden je strokovna žirija tekmovanje prekinila.

V naslednji uri in pol so člani žirije opravili več zasedanj, na koncu pa v nasprotju z željami obiskovalcev sprejeli odločitev, da izvedba tekma ne bi bila regularna.

Gosta megla bi sodnikom onemogočala, da bi ustrezno ocenili slog tekmovalcev, za nameček pa je organizatorjem ponagajal še veter, kar je dokončno zapečatilo usodo tekme na Holmenkollnu.

Težki vremenski pogoji so zaznamovali že sobotno tekmo, na kateri si je slovenska reprezentanca priskakala deveto ekipno zmago v zgodovini

Svetovni pokal, posamična tekma (M), izidi:

Komentarjev 1
  • TOLAR 15:52 07.februar 2016.

    SEJ PROV KER STE IMELI 2 NORVEŠKA SODNIKA IN KER NI BILO NAŠE HIMNE U ČERI:)