Šport
36 ogledov

Pingvini in Predatorji do izenačenja

pittsburgh penguins Pittsburgh je izenačil serijo proti Washingtonu.
V končnici severnoameriške hokejske lige je precej izenačeno, v vzhodni in zahodni konferenci.

Aktualni prvaki lige NHL, dvakratni branilci naslova Pittsburgh Penguins, so s 3:1 na domačem ledu premagali Washington Capitals ter polfinalno serijo na vzhodu v zmagah izenačili na 2:2.

V PPG Paints Areni v Pittsburghu je prvi zadetek na tekmi padel šele v 30 minuti, ko je zadel Jake Guentzel. Gostje iz Washingtona so po treh minutah izenačili, uspešen je bil T.J. Oshie, a je nato Jevgenij Malkin poskrbel za novo vodstvo lastnikov Stanleyjevega pokala. V nadaljevanju sta oba vratarja odlično opravila svoje delo. Zadnji zadetek je padel manj kot minuto pred koncem, ko je še drugič zadel Guentzel.

anže kopitar Legenda Šport Kopitar po sledeh največjega vseh časov?

Izid 2:2, v seriji na štiri zmage, je tudi v polfinalu zahodne konference med Winnipeg Jets in Nashville Predators. Hokejisti Nashvilla so v gosteh z minimalno razliko 2:1 premagali kanadske gostitelje ter izsilili še vsaj dve tekmi.

V Winnipegu je bil znova odličen finski vratar Pekka Rinne, ki je Nashvillu pomagal z 32 obrambami. Gostje so vodili z 2:0 po 59 minutah tekme. Zadela sta Ryan Hartman in P.K. Subban. Častni zadetek za domače je padel 51 sekund pred sireno, ko je v polno zadel Patrik Laine. Za podaljšek in preobrat pa je zmanjkalo časa.

NHL, 2. krog končnice (4. tekmi):

VZHOD:
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)  /2:2/
Guentzel 30., 60., Malkin 38.; Oshie 33.

ZAHOD:
Winnipeg Jets - Nashville Predators 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)  /2:2/
Laine 60.; Hartman 18., Subban 35.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice