Šport
21 ogledov

Winnipeg na prvi tekmi nadigral Nashville

winnipeg jets
V severnoameriški hokejski ligi NHL so se ponoči z edino tekmo nadaljevali obračuni drugega kroga končnice.

V konferenčnem polfinalu zahoda se merita ekipi Nashville Predators in Winnipeg Jets. Prvo zmago v polfinalni seriji, ki jo bo dobila tista ekipa, ki bo prva prišla do štirih zmag, so vpisali kanadski gostje iz Winnipega s 4:1.

Winnipeg je v obračunu najboljših dveh ekip zahodne konference in lige NHL v rednem delu povedel z golom Brandona Taneva v 15. minuti. Po drugi tretjini je bilo že 3:0 za gostujočo zasedbo, za katero sta zadela še Paul Stastny in Mark Scheifele.

Domači so častni zadetek vpisali v drugi minuti zadnje tretjine, ko je v polno zadel Kevin Fiala. Končni izid je postavil Scheifele 36 sekund pred koncem. Izjemen večer je imel 24-letni vratar Winnipega Connor Hellebuyck, debitant v končnicah, je zaustavil kar 47 strelov Nashvilla na svoj gol.

Obračun vratarjev in finalistov za vratarski pokal Vezina je zanesljivo dobil gostujoči čuvaj mreže. Finec Pekka Rinne je v drugi tretjini, potem ko je v 16 strelih spustil tri ploščke v mrežo, šel z ledene ploskve, zamenjal ga je Juuse Saros.

Nashville, najboljša ekipa zahoda ter dobitnik predsedniškega pokala za najboljši izkupiček v rednem delu, bo že v nedeljo dobil priložnost za popravni izpit, prav tako na domačem ledu.

V drugem krogu končnice na zahodu so hokejisti Vegas Golden Knights, novinci v ligaški druščini, ki so s 4:0 v zmagah izločili Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, na prvi tekmi konferenčnega polfinala že v četrtek presenetili San Jose Sharks s 7:0.

Na vzhodu se v konferenčnem polfinalu aktualni prvaki Pittsburgh Penguins merijo z Washington Capitals, Tampa Bay Lightning pa z Boston Bruins. V letošnja konferenčna polfinala je napredovalo osem ekip, ki so redni del sezone končala z izkupičkom vsaj 100 točk na 82 tekmah, kar se je zgodilo prvič v zgodovini lige NHL.

Liga NHL, končnica, izidi:

Zahod:

Nashville Predators - Winnipeg Jets 1:4
(Winnipeg vodi z 1:0 v zmagah)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice