Šport
38 ogledov

Prvi poraz za Kopitarjeve krvnike

San Jose Sharks Morski psi so izenačili serijo.
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na nedeljo odigrali dve tekmi končnice.

Igralci San Jose Sharks so v drugem krogu zahodnega dela po dveh podaljških v gosteh premagali Vegas Golden Knights s 4:3 in izid v zmagah izenačili na 1:1. Zlati vitezi iz Las Vegasa so v prvem krogu brez poraza izločili Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja.

Pred drugo tekmo drugega kroga je hokejistom iz Las Vegasa zadnji gol zabil prav slovenski zvezdnik Kopitar, kar mu je uspelo 15. aprila dobri dve minuti pred koncem tretje tekme, ki so jo Kralji izgubili z 2:3. Novinci v ligi so tako dobili vseh prvih pet tekem v končnici svoje uvodne sezone v NHL, na prvi v drugem krogu so San Jose nadigrali s 7:0. Morski psi pa so tokrat ugriznili nazaj in Logan Couture je po petih minutah in 13 sekundah drugega podaljška dosegel odločilni gol za goste.

Pa na začetku ni kazalo tako, saj je William Karlsson na koncu prve in v začetku druge tretjine povedel domače v vodstvo z 2:0. Še v drugem delu sta za izenačenje poskrbela Couture in obrambni igralec Brent Burns, slednji pa je v 35. minuti goste povedel v vodstvo s 3:2.

V 14. minuti zadnje tretjine je izenačil obrambni igralec Vegasa Nate Schmidt, v prvem podaljšku pa so bili bližje zmagi domači. Jonathan Marchessault je v 17. minut dodatnega dela ugnal vratarja Martina Jonesa (26 obramb). Po pregledu videoposnetka pa so sodniki gol razveljavili, ker je Marchessault nepravilno oviral Jonesa.

anže kopitar Legenda Šport Kopitar po sledeh največjega vseh časov?

Nepričakovano je na Floridi Boston gladko zmagal v dvoboju favoritov za naslov proti Tampi z 2:6. Rick Nash (18. in 33.) ter Patrice Bergeron (21. in 51.) sta zadela po dva gola za zmagovalce Stanleyjevega pokala leta 2011; to je bil zadnji od šestih naslovov Bostona. Hokejisti Tampa Bay Lightning so svoj edini naslov osvojili v sezoni 2003/04.

Brad Marchand (gol in tri podaje) in David Pastrnak (štiri podaje) sta imela v statistiki gostov po štiri točke, ta napad, v njem je bil še Bergeron (zadetka in podaja), pa je skupaj zbral 11 točk. Finec Tuukka Rask je ubranil 34 strelov. Za tokrat poraženo tretjo ekipo rednega dela sezone, Boston je bil četrti, sta zadela Dan Girardi in Rus Mihail Sergačev, rojak slednjega Andrej Vasiljevski je imel 18 uspešnih posedovanj.

NHL, končnica (2. krog):

VZHOD:
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 2:6  /0:1/

ZAHOD:
Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 3:4**  /1:1/

** - po dveh podaljških
/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.