Šport
16 ogledov

Pipanovi fantje ponovno v igri

aleš pipan EPA
Dva boleča poraza v uvodnih krogih nista dokončno uničila makedonskih upov. Izbranci Aleša Pipana so sinoči nadigrali Srbijo (89:75) in s prvo zmago ostajajo v igri za napredovanje.

Današnji prost dan je makedonska reprezentanca pričakala z eno zmago in dvema porazoma. Na sinočnji tekmi za biti ali ne biti so Makedonci zbrali vse moči in z lahkoto ugnali Srbijo, ki ni imela niti najmanjših možnosti za uspeh.

"Fantje so izpolnili vse naloge. Borili so se od prve do zadnje minute in odigrali fantastično v obrambi. Zaustavili smo njihove glaven adute. Ostali smo maksimalno koncentrirani skozi celotno srečanje in kontrolirali rezultat," je bil prve zmage na EuroBasketu vesel Aleš Pipan.

Pipan je optimist

Nekdanji slovenski selektor še vedno ni prebolel prvih dveh nesrečnih porazov, a je pred nadaljevanjem prvenstva velik optimist: "Verjamem v svoje moštvo in prepričan sem, da se bomo še velikokrat veselili."

Niso zaustavili izkušenih Makedoncev

Povsem drugačno je bilo po koncu tekme vzdušje v srbskem taboru. Niti legendarni strateg Dušan Ivković ni uspel spremeniti poteka dogodkov. "Najbolj pomembno je bilo, da zaustavimo njihovo tranzicijsko igro, še posebej pa smo želeli omejiti učinek McCalebba. Nič od tega nam ni uspelo," seje pridušal Duda.

"Že v prvi četrtini smo prejeli preveč točk in to je določilo tekmo. Nismo igrali organizirani, naši centri pa so ostali brez uporabnih žog. Makedonci so zelo izkušena ekipa, kar so dokazali tudi tokrat. Tudi sam nosim velik del odgovornosti za poraz, saj mojih fantov nisem dovolj dobro pripravil na tekmo," je bil samokritičen Ivković, ki je za konec dodal: "Poraz seveda ni tragičen, pred nami pa je tekma z Latvijo, ki jo moramo dobiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.