Šport
26 ogledov

Pistorius jo je odnesel bolje kot Mamić

oscar pistorius EPA
Medtem, ko je prvi mož nogometnega kluba Dinamo moral za varščino plačati 1,8 miljona evrov, je Oscar Pistorius na začasno svobodo odkorakal za 630 evrov.

Oscar Pistorius bo na svobodi prebil še vsaj nekaj mesecev. Na vrhovnem sodišču v Pretorii so primer preložili na 16. april 2016, varščina za odhod na 'delno svobodo' pa je znašala smešnih 10.000 randov (630,7 evra). Nekdanji paraolimpijski zvezdnik sicer ostaja v hišnem priporu, z dovoljenjem oblasti pa bo lahko tudi zapustil svoje posestvo. Atlet je oddal svoj potni list, hišo lahko zapusti med sedmo uro zjutraj in poldnevom, a se od nje ne sme oddaljiti za več kot 20 kilometrov.

Pistorius je na valentinovo leta 2013 v kopalnici svoje hiše skozi zaprta vrata ustrelil svojo prijateljico Reevo Steenkamp in sprožil enega največjih športno-kriminalnih procesov v zgodovini, po katerem je sodnica na koncu odločila, da športnik dekleta ni umoril iz naklepa, saj jo je zamenjal za vlomilca. Dosodila mu je pet let zaporne kazni. Pistorius je bil oktobra izpuščen iz zapora, preostanek kazni naj bi odslužil v hišnem priporu. Tožilstvo se je pritožilo, saj je atleta bremenilo umora, vrhovno prizivno sodišče pa mu je ugodilo. Če bo ob novi obravnavi spoznan za krivega, Pistoriusu grozi najmanj 15 let zapora.

V tem času je za varščino na hrvaškem zbral denar tudi prvi mož Dinama Zdravko Mamić, ki pa bo moral za odhod iz zapora odšteti kar 1,8 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.