Šport
39 ogledov

Pivo devet, pica 15 evrov

stavka komunalnih delavcev Pariz Euro 2016 EPA
V francoski prestolnici so cene med evropskim prvenstvom še malce dodatno zasoljene.

Danes se bo na Stade de France z otvoritveno tekmo med Francijo in Romunijo začel Euro 2016, množice obiskovalcev z vse Evrope so se zgrnile v Pariz.

Francoska prestolnica bo na turnirju sodelovala z dvema stadionoma, poleg že omenjenega nacionalnega objekta se bo igralo tudi na Parku princev, domovanju Paris Saint-Germaina.

Zasoljene cene

Pariz nikoli ni preveč poceni, vsaj v središču mesta in njegovi okolici so cene za najbolj popularne artikle precej visoke za slovenski (in še kakšen drug) žep.

Za pivo v lokalu je treba v najcenejšem primeru odšteti več kot osem evrov, cena se giba bližje devetim. V primerjavi s svetovnim prvenstvom leta 1998 se je pivo podražilo za več kot 400 odstotkov.

Za pico boste težko odšteli manj kot 15 evrov, v lokalih pa je standardna cena za deciliter vode en evro. Francija ni cenovno nič kaj prijazna niti za kadilce, saj škatlica cigaret stane najmanj sedem evrov.

Vse storitve pa vam v Franciji niso zagotovljene. Trenutno normalno poslovanje ovira stavka železničarjev in komunalnih delavcev, v zadnjem obdobju pa se je stavkovnih ukrepov poslužilo veliko drugih delov nacionalnega gospodarstva.

Komentarjev 2
  • Gr8_1 09:14 12.junij 2016.

    A ne ? Jaz sem pa mislil, da so samo Hrvatje tako pokvarjeni, da med sezono cene dvignejo.

  • Xerxes 18:17 10.junij 2016.

    Ja in kaj potem? Če nimaš denarja pač ne greš. vsak pač ne more početi vsega. Temu se reče prosti trg oz. kapitalizem. Dost že enkrat tega jamranja no!