Šport
184 ogledov

Koliko piva se spije v Planici?

planica 2016 Saša Despot
V četrtek je bil na finalu svetovnega pokala dan brez alkohola, v petek pa bo prodaja piva precej poskočila. Več navijačev pomeni tudi več prodanih navijaških rekvizitov. Kaj se najbolje prodaja v hramu letenja na smučeh?

Dolino pod Poncami bo v štirih dneh obiskalo okrog 100.000 dolgih poletov željnih obiskovalcev, že tradicionalno pa je bil četrtek v znamenju številnih otrok ob izteku Letalnice bratov Gorišek. 

Zmaga Petra Prevca in tretje mesto Roberta Kranjca sta poskrbela za odlično vzdušje, po dnevu brez alkohola pa bodo od petka do nedelje v Planici za dobro voljo skrbele tudi večje količine piva.

"Koliko piva imamo na zalogi? Veliko (smeh, op. a.)," je dejal Jure Denac iz podjetja Invictus, ki poleg HIT Alpinee skrbi za gostinske storitve v Planici. "Za celoten vikend imamo na zalogi okrog 200 50-litrskih sodov piva. To imamo pripravljeno glede na lanskoletne številke, glede na dnevno porabo pa bomo po potrebi še povečali količino."

"Za celoten konec tedna bo naše osebje štelo okrog 50 ljudi. Prilagajali se bomo dnevnim razmeram," je povedal Denac in razkril, da so ob dnevu brez alkohola pričakovano prodali največ kave, čaja in sokov, med najbolj priljubljenimi prehrambenimi artikli pa ostajajo pleskavice, hot dogi in kranjske klobase. Dodal je, da je po prvem dnevu težko oceniti, kako uspešen konec tedna jih čaka. "Po četrtku težko govorimo o tem, podatek ne bi bil realen."

Zastave in značke, v nedeljo spominki   

Koncesija za stojnice je bila podeljena podjetju Van-Den iz Šenčurja. Slednje postavlja stojnice in jih nekaj odda drugih podjetjem, nekaj pa jih koristi za prodajo lastnih izdelkov. "Skupno imamo 16 stojnic. Deset smo jih oddali v najem, šest je naših. Med najemniki sta dve nemški podjetji," je dejal Ivan Zupanc, direktor Van-Dena, ki je bil zadovoljen s četrtkovim izkupičkom. "Glede na zadnja leta je bilo dobro. Bilo je več obiskovalcev kot pretekla leta in procentualno se vse skupaj veča."

"V četrtek je bilo veliko otrok in največ povpraševanja je bilo po zastavah, navijaških klobukih, značkah ... Gre bolj za manjše stvari. Značko imamo vsako leto novo. Zbirateljev značk je veliko, tudi po koncu Planice nas obiščejo in mi vemo, da jih moramo 'šparati'," pravi Zupanc, ki dobro pozna navade planiškega občinstva.

"V petek pričakujemo nekaj podobnega kot v četrtek. V soboto pa pridejo ljudje, ki bolj iščejo navijaške rekvizite. Letos je v ponudbi nov navijaški klobuk, veliko bo tudi povpraševanja po večjih zastavah. V nedeljo pa se bo prodalo več spominkov: majice, blazine, ovčke, darila za domače ... Vem, kako to gre, v Planici sem že 35 let po vrsti," je v smehu pojasnil Zupanc.

Planica 2016 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 6
  • Žurnalček 22:42 19.marec 2016.

    Samo južnakom , samo južnjakom , to si zapomni !

  • Žurnalček 22:41 19.marec 2016.

    Kdo se je spomnil dat WC -eje na najboljši del tribun ??

  • kapibara 19:35 18.marec 2016.

    Kranjsak klobas,a kila cerka 9 evrov- notri 4- 5 parov.. par, cerka vrh glave 2 evra+ zaslužek 2 evra, je 4 evre.. pa to bi šlo polovička za 5 evrov, da mesnice ne sfolgajo.. pa še zaslužek bi bil..