Šport
21 ogledov

Po nekaj sekundah do rdečega kartona

Ruben Zadkovich EPA
Vezist Ruben Zadkovich je na tekmi avstralskega prvenstva zelo hitro prejel rdeči karton. Za predčasno pot v slačilnico je potreboval le 17 sekund.

Ruben Zadkovich, ki je v svoji karieri zbral tudi tri nastope za avstralsko člansko reperezentanco, je na tekmi med ekipama Perth Glory in Wellington Phoenix na zelenici prebil natančno 17 sekund. Po vstopu v igro je namreč dobil enega najhitrejših rdečih kartonov v zgodovini nogometa. Njegov Perth je takrat vodil z 2:0, kasneje pa so tekmeci dosegli le en zadetek.

A avstralski nogometaš je za celih 14 sekund zgrešil svetovni rekord, ki ga je leta 2008 postavil napadalec angleškega nižjeligaša Chippenhama David Pratt, ki je bil izključen v tretji sekundi tekme. Takoj po začetnem sodniškem žvižgu je namreč z dvema nogama grobo podrl tekmeca iz moštav Bashley. Christopher Knowles jo je sicer odnesel brez poškodbe in je lahko nadaljeval dvoboj.

Pred tem je najboljšo znamko držal igralec Bologne Giuseppe Lorenzo, ki je bil leta 1990 na tekmi proti Parmi izključen zaradi udarca nasprotnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.