Šport
29 ogledov

Za "čelno" sodniku dobil 70 tekem kazni

İsmail Gündüz SK Rum Facebook
Vezist tirolskega amaterskega nogometnega kluba SK Rum, 26-letni İsmail Gündüz, je zaradi napada na sodnika dobil kar 70 tekem prepovedi igranja.

Avstrijski nogometaš İsmail Gündüz, ki nastopa za amatersko ekipo SK Rum v tirolski deželni ligi, je zadnji avgustovski konec tedna na tekmi proti moštvu SPG Innsbruck West v 87. minuti prejel drugi rumeni karton pri vodstvu tekmecev s 3:2. To ga je tako razbesnelo, da je divje krenil proti sodniku in ga z udarcem z glavo spravil na tla. 

Dejanje bo Gündüza drago stalo, saj mu je vodstvo tirolske nogometne zveze, pod katero nastopa njegov klub, izreklo kar 70 tekem prepovedi igranja. Tiskovni predstavnik zveze Horst Scherl je ob tej visoki kazni dejal, da je res visoka, a da bi lahko vezni igralec, ki je za Rum nastopal v zadnjih treh letih, prejel tudi 78 tekem prepovedi igranja.

Klub ga je hitro zapustil

"Distanciramo se od obnašanja İsmaila Gündüza. Takoj smo ga vrgli iz kluba, prepovedali pa smo mu tudi vstop v naš športni park," je za lokalni časopis Tiroler Tageszeitung dejal trener Ruma Michael Messner

Nogometaš turških korenin se brez obžalovanja brani: "Kazen je norost. Vse bom storil, da se vrnem na igrišče." Tirolski mediji ne poročajo o morebitnih poškodbah, ki bi jih ob napadu utrpel glavni sodnik omenjenega srečanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.