Šport
1686 ogledov

Po rdečem kartonu za Slovenca velik preobrat

Blaž Blagotinšek Epa
Kielce so si priigrale prvo finalno vozovnico na zaključnem rokometnem turnirju lige prvakov v Kölnu.

Kielce so v današnjem prvem polfinalnem obračunu zaključnega turnirja lige prvakov premagala madžarski Veszprem s 37:35 (16:18).

Madžarska zasedba je v prvi polovici tekme v Lanxess Areni v Kölnu prevladovala in imela pod nadzorom poljskega prvaka. Na veliki odmor se je podala s prednostjo dveh golov (18:16), po 35. minuti, ko je slovenski krožni napadalec Blaž Blagotinšek prejel rdeči karton, pa je njena igra razpadla.

Izkušena poljska zasedba je v nadaljevanju tekme izkoristila odsotnost stebra obrambe Veszprema, dokaj hitro je povedla za štiri gole, lepo prednost pa ubranila do zadnjega zvoka sirene.

Poljski prvak bo tako v nedeljo naskakoval drugi naslov v ligi prvakov po sezoni 2015/16. Tedaj je za poljsko ekipo igral tudi zdajšnji slovenski selektor Uroš Zorman, v finalu pa je po izvajanju sedemmetrovk premagala prav Veszprem z 39:38.

V poljski ekipi, ki jo vodi sloviti Talant Dušebajev, sta bila tokrat najbolj učinkovita Arkadiusz Moryto z osmimi in Hrvat Igor Karačić s petimi goli.

Igor Karačić | Avtor: Epa Epa

Pri osmoljencih prve polfinalne tekme tekme je Danec Rasmus Lauge Schmidt dosegel osem, Hrvat Manuel Štrlek sedem, slovenski reprezentant Gašper Marguč in Srb Petar Nenadić pa po šest golov. Blagotinšek je do rdečega kartona prispeval zadetek.

Drugi udeleženec finala je bil znan po dvoboju med Kielom in Barcelono. Slednja je zmagala s 34:30 (19:18). 

Dva Slovenca v finalu

Slovita katalonska zasedba, branilko naslova in 10-kratna zmagovalka tekmovanja,  je na drugi polfinalni tekmi v drugem polčasu zlomila odpor štirikratnih evropskih prvakov iz Kiela. Sredi druge polovice tekme je povedla z 29:25, z zanesljivo predstavo v zadnjih petnajstih minutah pa v kali zatrla vse poskuse tekmecem po preobratu.

Pri Barceloni je blestel Aleix Gomez z dvanajstimi zadetki. Slovenski krilni igralec Blaž Janc je dosegel dva gola, njegov reprezentančni soigralec Domen Makuc pa ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Pri Kielu je bil najbolj učinkovit Patrick Wiencek s sedmimi zadetki, slovenski srednji zunanji igralec pri "zebrah" Miha Zarabec je prispeval dva gola.

Miha Zarabec | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice