Šport
6119 ogledov

Slovo rokometnega virtuoza

Kiril Lazarov Profimedia
Legendarni rokometaš je v čustvenem odprtem pismu najavil konec kariere.

Na žalost za vse ljubitelje rokometa je enkrat moral priti na vrsto tudi ta dan. Legendarni makedonski rokometaš Kiril Lazarov je pri 42 letih v čustvenem odprtem pismu najavil konec svoje bogate kariere.

Poslovil se bo po koncu letošnje sezone, tako da ima pred sabo še svoji poslednji dve tekmi, saj ga 8. junija čaka zadnja tekma francoskega prvenstva, ko njegov Nantes igra proti Toulousu, ter 11. junija finale francoskega pokala proti PSG-u.

Kiril Lazarov | Avtor: Profimedia Profimedia

"Spoštovani, moje dolgo in prelepo potovanje je prišlo do samega konca.

Odločitev je bilo težko sprejeti, toda bila je pričakovana. Je zelo težka, ker to, kar počnem, ljubim s srcem, strastjo in entuziazmom. V mojih letih ni lahko igrati na visokem nivoju v klubu z velikimi ambicijami in pričakovanji ter v ligi, katere reprezentanca že dve desetletji dominira v svetu rokometa. Nisem želel te novice sporočiti prezgodaj, čeprav sem vedel, da je konec, da je to zadnja sezona. Želel sem biti profesionalen in motiviran do samega konca, kot sem bil tudi tekom celotne kariere. Ko nekaj počneš s toliko ljubezni, lahko premikaš meje.

Odhajam ponosno dvignjene glave, saj vem, da sem igral za institucije, kot so Zagreb, Veszprem, Ciudad Real, Barcelona, Nantes. Pri klubih, v mestih in državah sem vedno ostajal vsaj po pet let, kar je meni dokaz obojestranskega zaupanja in spoštovanja s strani ljudi, s katerimi sem sodeloval. To zaupanje se je gradilo z mnogo truda, posvečenosti in konstantnosti. Od začetka pri mojem matičnem klubu Ovče Polje, preko Boreca in Pelistera sem počasi, s pravilnimi odločitvami in stoječ čvrsto na zemlji, brez kakšnih iluzij, zakoračil proti Evropi. Bilo je mnogo naslovov, mnogo uspehov, toda tudi razočaranja, vzponov in padcev, situacij, ko se je vse zdelo brezizhodno, toda z veliko zaupanja in posvečenosti sem uspel uspel ostati na nogah in nadaljevati.

Kiril Lazarov | Avtor: Profimedia Profimedia

V posebno zadovoljstvo mi je, da sem ob vseh obveznostih pri različnih rokometnih ekipah našel čas, željo in strast, da sem bil kar 25 let v službi naše reprezentance. Na 12 velikih tekmovanjih z našo malo reprezentanco, vedno v vlogi outsiderja, toda vedno z veliko vero, da lahko David premaga Goljata. Igra za svojo deželo v svojem petem desetletju mi je dala pravico, da vsakemu pogledam v oči, pa čeprav nisem vedno izpolnil od vseh vsa pričakovanja. Javno bi se rad zahvalil svoji družini za podporo, katere sem bil deležen vsa ta leta. Zahvalil bi se vsem, ki so mi blizu, pa čeprav takih ni veliko, niti malo. Sami se bodo prepoznali v teh besedah. Zahvaljujem se tudi vsem navijačem, katere sem imel v velikem številu tekom celotne kariere, ki so znali prepoznati težke situacije in mi takrat nuditi podporo, se poveseliti, ko se je bilo to najpomembneje ter mi nuditi podporo tudi v časih bolečih porazov, iz katerih smo vedno prišli še močnejši.

Konec aktivne kariere je samo kratko slovo od rokometa. Moj nov izziv je trenerski poklic in verjamem, da se bomo tudi tu skupaj veselili, žalovali in postavljali nove meje. Moj moto, ki me bo vedno vodil, bo 'Vedno na zmago!'," je ob svojem slovesu sporočil legendarni rokometaš.

Kiril Lazarov | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi po koncu aktivne kariere bo Lazarov še močno vpet v rokomet, saj bo nadaljeval s svojim trenerskim poslom, potem ko je leta 2021 še kot trener-igralec prevzel vodenje makedonske reprezentance.

Lazarov se bo upokojil kot najboljši strelec Lige prvakov vseh časov ter edini igralec, ki je presegel mejo 1300 zadetkov, prav tako pa bo ostal zapisan kot rekorder po številu zadetkov na enem svetovnem prvenstvu, potem ko jih je leta 2009 na devetih tekmah dosegel kar 92. Z 61 zadetki na sedmih tekmah je tudi rekorder po številu zadetkov na enem evropskem prvenstvu.

Kiril Lazarov | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvakrat je bil najboljši strelec Lige prvakov, postal pa je tudi prvi rokometaš v zgodovini, ki je presegel mejo 1000 zadetkov v omenjenem tekmovanju. Leta 2016 je bil izbran v idelano postavo Lige prvakov vseh časov, štiri leta kasneje pa je bil izbran za najboljšega desnega zunanjega igralca zadnjega desetletja.

Tekom svoje bogate kariere je s svojimi klubi kar 17-krat osvojil naslov državnih prvakov, leta 2015 pa je z Barcelono osvojil tudi Ligo prvakov. Za makedonsko reprezentanco je zbral 208 nastopov ter kar 1443 zadetkov. Upokojil se bo kot eden najboljših rokometašev vseh časov.

Komentarjev 1
  • Jeannette_Ross 10:58 08.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

Sorodne novice