Šport
258 ogledov

Po Rogliču zdaj navdušuje še Mohorič

Matej Mohorič Epa
Slovenski kolesar je pred uspehom kariere.

Slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain Merida) je na pragu svojega največjega uspeha na več dnevnih dirkah. Mohorič je na mestu vodilnega tudi po šesti etapi dirke po Beneluksu oziroma dirke BinckBank.

Pred nedeljsko zadnjo etapo je v skupnem vodstvu še povečal vodstvo. Pred Avstralcem Michaelom Matthewsem (Sunweb) po novem vodi 30 sekund.

Mohorič je šesto etapo, v dolžini 182,2 kilometra, ki je kolesarje vodila od Riemsta do Sittard-Geleena, začel s prednostjo treh sekund pred takrat drugouvrščenim Belgijcem Seanom de Biejem. V šesti etapi je ubranil vse napade izzivalcev ter je etapo končal v glavnini. Svojo prednost pred izzivalci pa je še povečal. Avstralec Matthews zaostaja 30 sekund, Nizozemec Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) na tretjem 32 sekund, Danec Soeren Kragh Andersen (Sunweb) na četrtem mestu 34 sekund.

Etapo je dobil Avstrijec Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe), ki je slavil v ciljnem šprintu, v katerem si je nabral 100 metrov prednosti pred zasledovalci. Belgijec Tim Wellens (Lotto Soudal) in Čeh Zdenek Štybar (Quick-Step Floors) sta etapo končala na drugem in tretjem mestu. Mühlberger se je skupno zavihtel na deseto mesto, za vodilnim Slovencem pa zaostaja 47 sekund.

Zadnja, sedma, etapa, med Lacs de l'Eau d'Heurejem in Geraardsbergenom, bo dolga 215,6 kilometrov.

Triindvajsetletni Mohorič, ki je kariero začel v kranjskem klubu Sava, je leta 2012 postal svetovni mladinski prvak na cestni dirki, leta 2013 pa še svetovni prvak do 23 let. Lani je zmagal na sedmi etapi dirke po Španiji, letos pa je dobil deseto etapo na dirki po Italiji. Letos je osvojil tudi svoj prvi slovenski državni naslov prvaka v članski elitni konkurenci v cestni dirki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice