Šport
54485 ogledov

Po Slovenkah udarile še Norvežanke: "Nezaslišano! Tu ni nobenega fair playa!"

Slovenska ženska rokometna reprezentanca Twitter/Rokometna zveza SLO
Slovenske rokometašice se bodo v ponedeljek udarile s prvimi favoritinjami evropskega prvenstva Norvežankami, vzdušje pa so še dodatno podžgale izjave iz norveškega tabora.

Evropsko prvenstvo v ženskem rokometu še vedno pretresa afera iz prvega dela tekmovanja, ko so srbske rokometne reprezentantnke obtožile našo reprezentanco, eno izmed treh organizatork tekmovanja, da je snemala zadnji srbski trening pred odločilno tekmo, ki je določila potnice v Ljubljano in drugi del tekmovanja.

Zanimivo je, da so se Srbkinje oglasile šele po tekmi, katero so z našimi reprezentantkami izgubile za tri zadetke, čeprav so sumljivo škatlo, v kateri je bila snemalna naprava, opazile že med samim treningom, a takrat nanjo javnost niso opozorile.

srbska ženska rokometna reprezentanca Euro 2022 Video Šport Srbkinje o umazanih poslih Slovencev: "Zato smo izpadle!"

Zaradi katastrofalnih predstav na letošnjem prvenstvu v svoji domovini niso naletele niti na trohico sočutja, saj jim je tamkajšnja javnost po takšnih predstavah očitala, da naj rajši med sabo iščejo krivca, kot pa v takšnih malenkostih, kot je morebitno snemanje enega treninga.

So pa zato srbske reprezentantke dobile podporo s strani naslednjih nasprotnic naše reprezantance, saj so po Slovenkah z vso silo udarili iz norveškega tabora, v katerem ne verjamejo slovenski razlagi, da je ena naših reprezentantk takrat praznovala rojstni dan in je bila kamera v dvorani Tri lilije postavljena zato, da bi posnela presenečenje. Potem ko je tudi EHF (evropska rokometna zveza) Slovenkam izrekel opomin, so Norvežanke celotno dogajanje ocenile za cirkus.

Srbska ženska rokometna reprezentanca Incident na EP Šport Pri EHF razkrili: Srbkinje vložile uradno pritožbo proti Sloveniji

Za norveške medije je tako Maren Nyland Aardahl celotno afero opisala ravno z omenjeno besedo, obenem pa dodala, da se ob tem, ko same poizkušajo le igrati rokomet in biti poštene, dogaja veliko čudnih stvari, medtem ko je Henny Reistad dodala, da sama sicer kaj takega še ni doživela, da pa je slišala, da se podobne stvari dogajajo. Obenem je mnenja, da si mora ekipa zmago zaslužiti in priti do nje brez goljufanja.

Še bolj ostra je bila Stine Skogrand, ki je za domače medije incident opisala kot nekaj nezaslišanega. Slovenke je obtožila, da ne spoštujejo fair playa, ter poudarila, da ni nikoli pričakovala, da bo čemu podobnemu priča ravno na tako velikem dogodku, kot je evropsko prvenstvo. Obenem je še razložila, da se v klubih sicer pripravljajo na nasprotnika, a da slednji na reprezentančnih prvenstvih pogosto zelo dolgo ni znan in je tako snemanje treningov nasprotnih ekip nepravično pridobljena prednost.

S svojimi varovankami pa se je strinjal tudi Šved na norveški klopi Mats Olsson, ki je poudaril, da naj bi Slovenija s poseganjem po takšnih metodah prekoračila vsako mejo, nato pa je vse skupaj poizkušala še prikriti. Vse skupaj je ocenil kot nepošteno igro.

Komentarjev 6
  • kontrahan 10:09 12.november 2022.

    Vsi se delajo kao kaki svetniki in svetnice so. Oni pa niso nikoli snemali nasprotnic. Kdor to verjame je pa res............

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 09:32 12.november 2022.

    Vse kaznovat ,ima da se iz postelje kadi od kaznovanja

  • Idioti 08:27 12.november 2022.

    Vsaka dvorana je pokrita z video tehniko , tako da so lahko posnetek dobili pri vratarju ! Zato ne bulaznite o ne vem čemu !