Šport
21 ogledov

Po "zavezani kravati" šokirala Venus

Venus Williams Reuters
Polfinalistka Wimbledona Kirsten Flipkens je na teniškem turnirju WTA v Torontu z nagradnim skladom 2,369 milijona dolarjev pokvarila vrnitev zvezdnice Venus Williams na teniška igrišča.

Belgijka je v prvem krogu turnirja zmagala po treh nizih z 0:6, 6:4 in 6:2 ter izločila sedemkratno zmagovalko turnirjev za veliki slam, ki se vrača po poškodbi.

Venus Williams, ki je vse od maja in odprtega prvenstva Francije prisilno počivala zaradi poškodbe hrbta, je sicer dvoboj dobro začela in že po pol ure igre gladko dobila prvi niz. Flipkensova pa je nato v deseti igri drugega niza poravnala razmerje moči in ko je 13. nosilka izsilila tretji niz, je bila Američanka tista, ki ni več zmogla slediti ritmu.

Flipkensova, ki je prav tako dolgo časa počivala zaradi poškodbe kolena; zaigrala ni vse od polfinala v Wimbledonu, je v odločilnem nizu povedla s 5:0, oddala sicer en servis, a nato zanesljivo prišla do uvodne zmage.

"Nisem pričakovala, da bom v prvem nizu igrala tako dobro in ga tako zlahka osvojila. Mislim, da mi v drugem ni šlo nič več po načrtih, nato pa se je tekma prevesila še v tretji niz ... Tam se je vse podrlo," je po dvoboju dejala Venus Williams in pojasnila, da je šele minuli teden začela vaditi tudi začetne udarce, zato pričakuje, da bo do odprtega prvenstva ZDA, ki se bo začelo konec meseca, še precej napredovala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.