Šport
1346 ogledov

Po zgodovinskem uspehu podaljšali pogodbo legendarnemu Slovencu

Aleš Pajovič Epa
Pajovič na klopi naših severnih sosedov do junija 2023.

Slovenski rokometni strokovnjak Aleš Pajovič je še pred začetkom svetovnega prvenstva v Egiptu podaljšal pogodbo z avstrijsko reprezentanco, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Na klopi bo ostal do junija 2023.

Pajovič, ki bo v sredo dopolnil 42 let, je reprezentanco severnih sosedov prevzel leta 2019 in jo na njihovem domačem EP leta 2020 popeljal do zgodovinskega osmega mesta, piše Apa.

Aleš Pajovič | Avtor: Epa Epa

"Zelo sem zadovoljen in zahvaljujem se za izkazano zaupanje. Z veseljem delam s fanti, imamo res super igralce z veliko potenciala. Naš cilj je narediti nov korak naprej in ves čas razvijati moštvo," je ob podaljšanju pogodbe na tiskovni konferenci reprezentance dejal Pajovič.

Avstrijce v kvalifikacijah za EP 2022 v teh dneh čakata nastopa proti Nemčiji, nato pa se bodo podali v Egipt, kjer bodo v skupinskem delu igrali z Američani, Norvežani in Francozi.

Aleš Pajovič | Avtor: Epa Epa

Pajovič je sicer sedmi na lestvici po številu nastopov za slovensko izbrano vrsto ter drugi po številu zadetkov. Na 181 tekmah je dal 697 golov, v dolgoletni igralski karieri pa je igral za Celje Pivovarno Laško, Ciudad Real, Kiel, Magdeburg, TuS N-Lübbecke in HSG Graz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice