Šport
162 ogledov

Podaljšek odločil četrto tekmo finala

Colorado Avalanche Profimedia
Colorado le še zmago oddaljen od naslova.

Hokejisti ekipe Colorado Avalanche so le še zmago oddaljeni od naslova prvaka severnoameriške hokejske lige NHL. Na četrti tekmi finalne serije so v gosteh branilce naslova, igralce Tampe Bay Lightning, premagali po podaljšku, izid je bil 3:2, s tem pa povedli s 3:1 v zmagah.

Na začetku 13. minute podaljška je odločilen gol dosegel Nazem Kadri, pred tem sta za goste v polno zadela še Nathan MacKinnon in Andrew Cogliano, slednji je končni izid rednega dela postavil na začetku tretje tretjine. Strelca golov za domače sta bila Anthony Cirelli, ki je bil natančen že v 36. sekundi tekme, ter Victor Hedman.

Colorado Avalanche | Avtor: Profimedia Profimedia

Kadri se je izkazal za pravega junaka, saj je z golom za zmago začinil vrnitev po poškodbi roke, zaradi katere ni igral na prejšnjih štirih tekmah. "Kar nekoliko nadrealistično je vse skupaj. Želel sem si le, da bi se vrnil in pomagal ekipi," je po tekmi dejal Kadri. Njegov zadetek je bil izjemno atraktiven, saj je plošček po strelu pod prečko ostal zataknjen na notranji strani konstrukcije gola in domači sprva sploh niso vedeli, da je končal v golu.

Drugi zelo pomemben mož v vrstah zmagovalne ekipe pa je bil vratar Darcy Kuemper, ki je po zgodaj prejetem zadetku (Tampa je v prvem delu dvoboja imela razmerje strelov 17-4) popravil vtis in nato do konca tekme zbral 37 obramb. Na drugi strani pa je imel le dve manj vratar Tampe Andrej Vaslijevski.

"Naš vratar je danes opravil ključno delo. Vsi govorijo o Vasiljevskem, kako je dober, toda naš 'Kemps' je bil danes prav tako odličen," je po tekmi dejal trener zmagovalne ekip Jared Bednar. Nenazadnje pa je bil Kuemper tudi začetnik odločilne akcije in prvi podajalec, s čimer se je v zgodovino vpisal kot prvi vratar, ki je prispeval podajo pri zadetku v podaljšku finala NHL.

Colorado Avalanche | Avtor: Profimedia Profimedia

Colorado ima tako priložnost, da že na naslednji tekmi vodstvo s 3:1 v zmagah spremeni v končni uspeh, kar bi bilo za ta klub prvo zmagoslavje v NHL po letu 2001. Tampa pa zdaj nima več popravnega izpita; če želi kot prva ekipa po New York Islanders v zgodnjih osemdesetih priti do treh zaporednih naslovov, bo morala dobiti vse preostale finalne tekme.

"Občutek je seveda slab, toda serije danes še ni konec. Vemo, kako se počutijo prav zdaj, imajo priložnost, da zmagajo doma, kar pa ne bo lahko. Mi smo zdaj potisnjeni v kot, a v tej končnici smo že bili v takšnem položaju. Zakaj se ne bi vrnili še enkrat," pa je kljub porazu ostal optimističen kapetan Tampe Steven Stamkos.

Peta tekma bo v noči s petka na soboto v Denverju.

Komentarjev 3
  • PasjaProcesija 10:04 23.junij 2022.

    Domači so takoj na začetku tekme stlačili pak v gol, ko je vratarju Kuemperju padla maska iz glave. TBL nadaljnje prevlade v 1. tretjini ni unovčila. V 2. tretjini je bil COL boljši, oboji pa so zadeli po enkrat. COL ...prikaži več je (legalno) zadel z drsalko v gneči, TBL pa iz neizdelane solo akcije. Kmalu v 3. tretjini je COL izenačil, ponovno iz gneče. Do konca rednega dela je imel COL rahlo pobudo, v podaljšku pa izrazito. Gol za zmago je padel po dolgi podaji in posledično hitrem vhodu v napad.

  • Avatar pantani
    pantani 09:49 23.junij 2022.

    Go Colorado.