Šport
1518 ogledov

Pogačar naj bi že zaključil s sezono, a vseeno...

Tadej Pogačar Profimedia
Zmagovalec Dirke po Franciji naj ne bi več nastopil na nobeni izmed letošnjih dirk, a to ne pomeni, da se delo tukaj konča. Pogačar je namreč za "lažji" trening po naporni sezoni odkolesaril še 128 km dolgo vožnjo.

Tadej Pogačar se je v dogovoru s svojo ekipo odločil, da konča letošnjo izjemno sezono, saj potrebuje počitek, a veliki zmagovalec Dirke po Franciji za lažji trening še vedno dnevno prekolesari več kot 100 kilometrov dolge trase.

Po poročilih iz njegovega moštva UAE Team Emirates, je 22-letnik zaključil sezono z izjemnim tretjim mestom na spomeniku kolesarstva, dirki Liege-Bastogne-Liege, saj potrebuje počitek po intenzivnih mesecih dirkanja.

A kljub potrebi po regeneraciji Pogačar ni postavil svojega kolesa v kot, saj je nedavno opravil kar 128 kilometrov dolg trening v gorah v bližini Monaka, na katerem je prevozil kar 2600 višinskih metrov.

Tadej Pogačar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Po nekaj napornih tednih potrebuje obdobje počitka. Tadej ima za sabo zelo naporen del sezone, saj se je po Touru udeležil Svetovnega prvenstva ter Ardenskih klasik. Njegova sezona je tako končana," se je v torek oglasil predstavnik za odnose z javnostjo ekipe UAE Team Emirates.

A že v sredo je bil izjemni Slovenec ponovno na kolesu, s katerim je opravil 5-urni trening, ko se je iz Monaka podal v gore južne Francije. Pogačar je med drugim opravil tudi z vzponom na Col de Turini, ki je bil del letošnje Dirke po Franciji, na etapi katero je na koncu dobil Julian Alaphilippe.

Pogačar sicer ni dosegel kakšnih neverjetnih številk, ali postavil rekordnega časa, a je vseeno kolesaril s povprečno hitrostjo 24,7 km/h, obenem pa je "pokuril" približno 3600 kalorij. Zanimiv način za preživetje počitnic po naporni sezoni. A takšno je pač življenje šampionov... Delo nikoli ne počiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice