Šport
2179 ogledov

Pogumno dejanje ruske zvezdnice za Ukrajino

Marija Šarapova Epa
Ena najprepoznavnejših ruskih športnic bo priskočila na pomoč žrtvam vojne v Ukrajini.

Marija Šarapova, nekdanja številka ena svetovnega tenisa, je obsodila rusko vojaško agresijo in obljubila finančno pomoč žrtvam vojne v Ukrajini.

"Z vsakim dnem sem bolj skrušena in užaloščena, ko spremljam zgodbe družin in otrok, ki jih je prizadela ta naraščajoča kriza v Ukrajini," je zapisala petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

"Prispevala bom v sklad Save the Children, ki si neutrudno prizadeva zagotoviti hrano, vodo in pomoč vsem tistim, ki jo potrebujejo. Pridružite se mi in donirajte tudi vi. Molim za mir, vsem prizadetim pa pošiljam svojo podporo in ljubezen," je dodala nekdanja vrhunska teniška igralka.

marija šarapova | Avtor: EPA EPA

Rusinja je ena najbolj visokoprofilnih športnih ikon, ki so se javno zavzele za vojne žrtve v Ukrajini. K zaustavitvi vojaškega posredovanja sta sicer v nekoliko bolj zadržanem tonu pozvala tudi njena rojaka iz sveta tenisa Andrej Rubljov in Danil Medvedjev.

Šarapova sodi najbolje plačane športnice vseh časov. S turnirskimi nagradami, spoznzorskimi pogodbami in tarifami za nastope na turnirjih nižjega ranga naj bi v karieri zaslužila več kot 350 milijonov ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice